<p pstyle="BODY">Ivan neemt zijn verdiende geld in ontvangst.</p>

Ivan neemt zijn verdiende geld in ontvangst.

(Mireille van der Ham)

Alle kerstbomen verzamelen!

Vanaf de maandag na kerst begon Ivan Moons samen met zijn vader fanatiek kerstbomen in te zamelen in Haastrecht. Dat het er zoveel zouden zijn hadden ze niet helemaal bedacht.

toen de tuin van Familie Moons helemaal vol lag met kerstbomen moest ook de tuin van oma eraan geloven. “Ze kon de schuur niet eens meer in!” lacht Ivan. Op woensdag 5 januari konden de bomen onder andere op het Concordiaplein gebracht worden. Hier moest bij Ivan thuis wel even een goede planning voor gemaakt worden. Zo stond hij zelf bij de verzamelplaats naast de al ingeleverde bomen, samen met de meneer van de gemeente. “Ik heb het goed bedacht, als ik hier blijf staan hoef ik niet zoveel te doen!” merkte Ivan op. Zijn vader, moeder en zus waren druk om de bomen steeds thuis op te halen en weer te komen brengen. Dat was een hele klus, achter de fiets aan slepend of op een klein karretje met geregeld een flinke regenbui tussendoor. Ivan telde het aantal bomen om uiteindelijk bij de meneer van de gemeente zijn winst in ontvangst te mogen nemen.

Vrijwilliger

Nadat zij bijna drie uur bezig zijn geweest met bomen slepen kwam het totaal aantal voor Ivan op 52 bomen. Om ze allemaal te verzamelen heeft hij hard gewerkt. “Ik heb zelfs een keer een boom met mijn skeelers aan mee naar huis gesleept, omdat ik er weer één zag liggen.” Zijn moeder moest lachen; “Alleen voor deze middag heeft hij zijn personeel aan het werk gezet.” “Ik zie het meer als vrijwilliger, want ze wilden zelf graag helpen. Ik heb ze alle drie vijftig cent gegeven.” zegt Ivan trots. Het overige geld gaat voorlopig in zijn spaarpot.

Dat het een aangenaam tijdverdrijf in de kerstvakantie is om de bomen in te zamelen en daar ook nog een zakcentje mee te verdienen bleek wel; er werden zoveel bomen gebracht dat de man die ze in ontvangst nam te weinig geld bij zich had.

Mireille van der Ham

Meer berichten