Drie Vierkante Meter
Drie Vierkante Meter Foto: pr

Deze week in Concordia

Algemeen

Woensdag 4 januari om 14.00 uur

LEGO-bouwdag

In de kerstvakantie wordt Concordia omgetoverd tot een heuse LEGO-hemel. Tussen 14.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom om met een bijna oneindige hoeveelheid LEGO te bouwen. Laat jouw LEGO-talent zien en wie weet win je zelfs wel een mooie prijs met jouw LEGO-bouwwerk!

Kaarten zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl

Donderdag 5 januari vanaf 13.30 uur

Repair Café

Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met je kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken. De handige (en aardige) technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals:
• huishoudelijke apparaten, zoals koffiezetapparaten en broodroosters
• elektrisch gereedschap
• rollators, stepjes en fietsen
• klokken en uurwerken
• radio’s, versterkers en verlichting
• scharen en messen slijpen

Maar ook kunnen ze klein soldeerwerk verzorgen en u helpen met vragen over uw computer en tablet.
De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst wordt gebruikt om reparatiematerialen te kopen.

Formulierenfabriek

WelZijn Krimpenerwaard is weer aanwezig met de Formulierenfabriek voor inwoners die wat hulp en ondersteuning wensen bij het invullen van (digitale) formulieren. Zij krijgen de mogelijkheid voor allerlei vragen als toeslagen, kwijtscheldingen, aanmeldingen om naar Formulierenfabriek te komen. Een vrijwilliger zit hier klaar met zijn of haar laptop voor informatie en advies voor uw vragen. Om goed en snel geholpen te worden is het belangrijk om uw DigiD en BSN bij u te hebben.

Historisch Café

Daarnaast is ook de Historische Vereniging Haastrecht aanwezig. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto’s aanwezig zijn.

Zondag 8 januari vanaf 15.00 uur

Nieuwjaarsbijeenkomst met de band Drie Vierkante Meter

Het bestuur van Theater Concordia en beheerders van het Grand Café Rob & Claudia van Zuijlen willen graag het nieuwe jaar inluiden met alle vrijwilligers van Concordia en Haastrechtenaren. We heffen dan met elkaar het glas op een mooi 2023. De middag zal opgeluisterd worden door de band Drie Vierkante Meter.

Vrijwilligers zijn de spil van de organisatie, help je mee?

Theater Concordia bestaat bij de gratie van onze vrijwilligers; denk aan mensen bij de tribunebouw, het hospitalityteam, de programmaraad, de pr-groep, de inrichtingscommissie, de theatertechniekgroep, de mensen die helpen bij het onderhoud van ons historische gebouw en de groenvoorziening daaromheen, het Repair Café en de mensen in het bestuur. We zijn hen ontzettend dankbaar voor alle inzet! Heb je interesse om een van deze teams te versterken en wil je eens kennismaken? Kom dan naar de nieuwjaarsbijeenkomst en/of meld je bij secretariaat@theaterconcordia.nl.

Bruisend middelpunt voor Haastrecht en omgeving

Samen met de beheerders zorgden we er met elkaar voor dat Theater Concordia het afgelopen jaar weer het bruisende middelpunt van ons mooie dorp was. Ook voor het komende jaar staan er veel mooie voorstellingen en andere activiteiten op het programma voor de bewoners van Haastrecht en de wijde omgeving. Kijk voor meer informatie op de website www.theaterconcordia.nl.

Afbeelding
LEGO-bouwdag
Historisch Café
Repair Café
Afbeelding
Paasconcert in Benschop 33 minuten geleden
Detail van de onderwijstentoonstelling in het Stadsmuseum.
Stadsmuseum opent nieuwe expositie 2 uur geleden
Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 4 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 5 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 18 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 19 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 20 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 21 uur geleden