Verhalen Café
Verhalen Café

Deze week in Concordia

Algemeen

Donderdag 7 april vanaf 13.30 uur

Repair Café

Donderdag is er weer een Repair Café in Haastrecht! Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken.
De handige (en aardige) technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals:
•         huishoudelijke apparaten, zoals koffiezetapparaten en broodroosters
•         elektrisch gereedschap
•         rollators, stepjes en fietsen
•         klokken en uurwerken
•         radio’s, versterkers en verlichting
•         scharen en messen slijpen
Maar ook kunnen ze klein soldeerwerk verzorgen en u helpen met vragen over uw computer en tablet. De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst wordt gebruikt om reparatiematerialen te kopen.

Formulierenfabriek

Vanaf 7 april start namens WelZijn Krimpenerwaard de Formulierenfabriek bij het Repair Café voor inwoners die wat hulp en ondersteuning wensen bij het invullen van (digitale) formulieren. Zij krijgen de mogelijkheid om voor allerlei vragen over toeslagen, kwijtscheldingen en aanmeldingen over naar Formulierenfabriek te komen. Een vrijwilliger zit hier klaar met zijn of haar laptop voor informatie en advies voor uw vragen. Om goed en snel geholpen te worden is het belangrijk om uw DigiD en BSN bij u te hebben.

Historische Café

Daarnaast is ook de Historische Vereniging Haastrecht aanwezig. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto’s aanwezig zijn.

Zondag 10 april om 15.00 uur

Verhalen Café

Het Verhalencafé bestaat uit een open podium met drie keer een 10-minuten verhaal. Tussen de 10-minuten verhalen door wordt een muzikale draad gespannen. Ná de pauze is er een vertelvoorstelling van een gastverteller.
Marike Verschoor en Anke Bolwijn hebben zich al aangemeld voor het open podium. Er is dus nog maar één plek over. Wie o wie durft? Meld je aan via info@verhalencompagnie.nl.
Na de pauze is Bastiaan de Zwitser de gastverteller met De Highwayman van Hounslow Heath. De Highwayman van Hounslow Heath is een bewerking van een romantisch gedicht van Alfred Noyes. Het vertelt over een noodlottige liefde die net als Romeo en Julia tot tragedie is gedoemd. Bastiaan de Zwitser, zelf een onverbeterlijke romanticus, las dit gedicht op een late avond bij kaarslicht en kon niet slapen tot hij het tot een verhaal had gemaakt. Het gevoel van hartenpijn en smart heeft hij in tedere woorden weten te vangen en vertelt het graag aan jou door. Neem voor de zekerheid een zakdoekje mee.

Kaarten via www.verhalencompagnie.nl/kaarten-verhalencafé

Repair Café
Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 11 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 11 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 12 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 13 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 14 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 14 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 14 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00