Maar nu nog maar even genieten van al die mooie straten in Oudewater.
Maar nu nog maar even genieten van al die mooie straten in Oudewater.

Kerst3daagse een sprookje bij nacht

Algemeen

Je kunt het bijna niet gemist hebben. De verlichte straten tijdens de Kerst3daagse in Oudewater. Maar liefst 32 straten deden mee in de race om de titel Mooiste Verlichte Straat van 2021. Het doel van het evenement was om mensen in beweging te brengen en de saamhorigheid te bevorderen. Missie absoluut geslaagd!

Wat was het een feest in de straten van Oudewater. Zoveel wandelaars, zoveel mooie dingen te zien, zoveel gezelligheid, zoveel saamhorigheid. En dat allemaal gewoon in coronatijd!

In gesprek met buurtsportcoach Demi Sweep van Oudewater Vitaal komen de mooie verhalen vanzelf. “We hebben zoveel verhalen gehoord uit straten die door deze actie elkaar veel beter zijn leren kennen. Sommige straten zijn maanden geleden al begonnen met plannen maken. Ze kenden elkaar amper. En nu is er een enorme saamhorigheid.” Er gebeurden ook tijdens de Kerst3daagse spontaan nog heel veel leuke dingen. “Een kerstman bij IJscoman Jongerius gaf sterretjes aan kinderen die langskwamen, een meisje verkocht zelfgemaakt armbandjes voor de actie Serious Request, Marcel Heijmans deelde lampionnen uit, er was een pannenkoekenfeestje voor kinderen uit de Leeuweringerstraat, bij vuurkorven werd buiten samen een biertje gedronken.”

Ook op facebook kon via livestream meegenoten worden van de mooie verlichte straten van Oudewater. Vooral ouderen hebben daarnaar gekeken. Maar vanuit De Wulverhorst werden ook groepjes bewoners gewoon door de mooie straten gereden. Wat fijn dat dat kon!

De uitslag wordt woensdag bekend gemaakt

De jury had er een flinke job aan! Misschien hebben zij wel de meeste kilometers gemaakt deze dagen. De jury bestond uit; Burgemeester Danny de Vries, wethouder Walther Kok, juf Nika van de Jozefschool, juf Melissa van Klavertje 4 en Robin Boere, de Oudewaterse ster van The Voice Of Holland. Na vrijdag kon er ook via internet gestemd worden door iedereen die dat wilde. Welke straat zou dit jaar de volledig verzorgde Barbecue voor de hele straat gaan winnen? Is het de Titus Brandsmastraat? Die Saamhorig als thema had en behoorlijk had uitgepakt? Of Professioneel Kardeel? Of de sneeuwrijke en Kindvriendelijk Boezemsingel waar het goed toeven was in de sneeuw? Of toch Kunstig Kerkwetering? Die zo mooi hun karakteristieke voertuigen wist te verlichten. Maar ook Uitbundig Tros, Liefelijk Strengen of de Sjiek Leeuweringerstraat lagen goed in de race. Via Facebook en de website zal de uitslag in de loop van woensdag bekend gemaakt worden met een leuk filmpje. Naast de verlichte straten had Oudewater Vitaal nog een wedstrijd uitgeschreven. Maak zelf een leuk KerstTiktok filmpje. De ingestuurde filmpjes worden beoordeeld door Maxime van Studio Max Dance. Ook hiervan wordt de uitslag woensdag verwacht.

Veel mensen hadden gehoor gegeven aan het advies om goed verlicht door de straten te wandelen. “Er waren zelfs mensen die echt met kerstverlichting omliepen.” Het verlichten van de drie routes met kleine lampjes was een poging om de routes goed zichtbaar te maken maar dat kon wel wat verbetering gebruiken. Demi zegt dat ze de volgende editie daar nog eens goed over na gaan denken hoe dat beter kan.

“Maar een succes was het zeker, alle doelen zijn volledig behaald! Volgend jaar hopelijk zonder coronabeperkingen en dan leuke verkoopstands onderweg met warme drankjes en andere versnaperingen.”

Margreet Nagtegaal

In de Leeuweringerstraat was het sfeervol versierd en waren groepjes buurtbewoners bij een vuurkorf te vinden.
Afbeelding
De meest fraaie tafereeltjes waren te zien.
Afbeelding
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 16 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 21 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00