Afbeelding
Foto: pr

Grote belangstelling voor najaarsconcert

Algemeen

Op zaterdag 19 november heeft muziekvereniging Oefening Baart Kunst uit Driebruggen een sprankelend najaarsconcert gegeven met als thema ‘filmmuziek’. In dit concert kwamen verschillende filmgenres voorbij o.a. animaties, komedie, fantasie en sciencefiction.

Het opleidingsorkest van OBK, o.l.v. Frank Ohm, opende de avond met ‘Movie Blockbusters’. Zo werd de muziek van ‘Pirates of the Caribbean, Lord of the Rings en Gladiator’ gespeeld. Daarna ‘Highlight van Frozen’ gespeeld.
Het opleidingsorkest vervolgde het concert met ‘On My Way’ uit de film ‘Brother Bear’. Het orkest speelde het muziekstuk met veel enthousiasme! Als laatste speelde het opleidingsorkest drie stukken die de film ‘Aladdin’ samenvatten en dat met een fraaie beeldpresentatie.

Na de pauze vervolgde het groot orkest van o.l.v. Mark van Mil het programma met het genre ‘filmmuziek’. Zo speelde OBK met prachtige werken, uit ware ‘blockbusters’, oftewel kaskrakers. OBK startte met ‘Phantom of the Opera’ van Andrew Lloyd Webber. Het orkest speelde het stuk met veel enthousiasme en het publiek vond het prachtig!
Daarna werd ‘La Vita è Bella’ van Nicola Piovani gespeeld omlijst met mooie beelden.

OBK vervolgde het programma, uit het sciencefiction genre, met ‘Star Trek through Generations’ van Jerry Goldsmith met mooie filmfragmenten op de achtergrond.
Uit het genre fantasie speelde OBK, ‘The Gremlins’ van Jerry Goldsmith. Na de X-Men werd ‘Gladiator’ van Hans Zimmer gespeeld.
OBK Driebruggen sloot de avond af met ‘Gendarme de Saint Tropez’ van Raymond Lefebvre uit de films van Louis de Funès.

De vereniging kan terugkijken op een uiterst geslaagde avond.

Afbeelding
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 12 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 13 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 14 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 21 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00