Maas de Jong verkoopt een Superlotaan zijn opa Ruud.
Maas de Jong verkoopt een Superlotaan zijn opa Ruud. Cees Reichard

Haastrechtse verenigingen doen mee aan Grote Clubactie

Algemeen

Tennisvereniging HTPC Bergvliet doet dit jaar voor het eerst mee aan de Grote Clubactie. Zij wil zo veel mogelijk loten verkopen. Een lot kost 3,00 euro en hiervan gaat 2,40 euro naar eigen clubkas. De opbrengst van de lotenactie is bestemd voor de verduurzaming van het clubhuis. Hierbij mag men bijvoorbeeld denken aan isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. De actie loopt van 24 september t/m 21 november 2022. De trekkingsuitslag is op 6 december.

Paul Wesseling is de coördinator van de clubactie. Hij vertelt dat de actie in één week tijd voortvarend verloopt. Ongeveer dertig jeugdleden gaan voor de verkoop de deuren langs en er zijn al meer dan 400 loten verkocht. Volgens Wesseling is dit succesvolle verloop ook een landelijke trend.

Naast de reguliere loten zijn er ook Superloten. Een Superlot bevat vijftig loten ineen en heeft een waarde van 150 euro. Hiervan gaat 120 euro naar Bergvliet. Door de aankoop van een Superlot maakt de tennisvereniging kans op 5.000 euro extra voor de clubkas. Er zijn inmiddels twee Superloten verkocht. Het was het jeugdlid Maas de Jong die al op de tweede dag van de Grote Clubactie een Superlot aan zijn opa verkocht. Een bestaand padelgroepje van negen personen heeft ook een Superlot gekocht.

Naast tennisvereniging Bergvliet doen ook Gymnastiek- en dansvereniging ‘Olympia’, Voetbalvereniging Haastrecht, Volleybalclub Haastrecht (VCH) en jeugdvereniging Gabriël aan de Grote Clubactie mee.

Cees Reichard

De opbrengst is voor verduurzaming clubhuis.
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 8 uur geleden
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 9 uur geleden
Afbeelding
De Spel Verhuur Centrale stopt 10 uur geleden
Afbeelding
Koeiendans in Montfoort 13 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 15 uur geleden
Connie Kolfschoten-Verhoef.
EHBO'ers geëerd voor inzet 17 uur geleden
Afbeelding
Evensong in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
'De zorgzame buurt' start eerste pilot 17 apr, 19:00