Maas de Jong verkoopt een Superlotaan zijn opa Ruud.
Maas de Jong verkoopt een Superlotaan zijn opa Ruud. Cees Reichard

Haastrechtse verenigingen doen mee aan Grote Clubactie

Algemeen

Tennisvereniging HTPC Bergvliet doet dit jaar voor het eerst mee aan de Grote Clubactie. Zij wil zo veel mogelijk loten verkopen. Een lot kost 3,00 euro en hiervan gaat 2,40 euro naar eigen clubkas. De opbrengst van de lotenactie is bestemd voor de verduurzaming van het clubhuis. Hierbij mag men bijvoorbeeld denken aan isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. De actie loopt van 24 september t/m 21 november 2022. De trekkingsuitslag is op 6 december.

Paul Wesseling is de coördinator van de clubactie. Hij vertelt dat de actie in één week tijd voortvarend verloopt. Ongeveer dertig jeugdleden gaan voor de verkoop de deuren langs en er zijn al meer dan 400 loten verkocht. Volgens Wesseling is dit succesvolle verloop ook een landelijke trend.

Naast de reguliere loten zijn er ook Superloten. Een Superlot bevat vijftig loten ineen en heeft een waarde van 150 euro. Hiervan gaat 120 euro naar Bergvliet. Door de aankoop van een Superlot maakt de tennisvereniging kans op 5.000 euro extra voor de clubkas. Er zijn inmiddels twee Superloten verkocht. Het was het jeugdlid Maas de Jong die al op de tweede dag van de Grote Clubactie een Superlot aan zijn opa verkocht. Een bestaand padelgroepje van negen personen heeft ook een Superlot gekocht.

Naast tennisvereniging Bergvliet doen ook Gymnastiek- en dansvereniging ‘Olympia’, Voetbalvereniging Haastrecht, Volleybalclub Haastrecht (VCH) en jeugdvereniging Gabriël aan de Grote Clubactie mee.

Cees Reichard

De opbrengst is voor verduurzaming clubhuis.
Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 9 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 10 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 10 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 12 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 13 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 13 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00