Lotenkoper scant QR-code aan de deur.
Lotenkoper scant QR-code aan de deur. pr

Grote Clubactie

Algemeen

Afgelopen zaterdag startten vele verenigingen met de verkoop van loten voor hun club. Een lot kost 3 euro per stuk waarvan maar liefst 80% naar de club gaat. De Grote Clubactie is al bijna vijftig jaar de grootste fondsenwervende actie van Nederland voor het verenigingsleven en biedt een laagdrempelige manier om ook verenigingen een steuntje in de rug te geven.

Extra inkomsten meer dan welkom

Vorig jaar brak de Grote Clubactie alle records met een opbrengst van dik 9,5 miljoen euro voor het verenigingsleven. Dit geld was een welkome aanvulling op de gemiste inkomsten. Directeur Frank Molkenboer: “Sommige clubs hebben als gevolg van de coronacrisis het ledenaantal, en daarmee ook de contributie-inkomsten, zien afnemen. De sponsorinkomsten lopen terug en veel clubs missen al ruim een jaar de inkomsten uit de kantine. Alle extra’s zijn juist dit jaar meer dan welkom. Daarnaast horen we van veel verenigingen ook dat de actie bijdraagt aan een saamhorigheidsgevoel, iets wat we het afgelopen 1,5 jaar door alle maatregelen ook hebben moeten missen.”

QR-code

De kracht van de Grote Clubactie is het enthousiasme waarmee kinderen voor hun club langs de deur gaan. Maar ook de Grote Clubactie gaat mee met de tijd. Als koper koop je direct een lot aan de deur door de QR-code te scannen. Leden kunnen nu ook eenvoudig hun persoonlijke verkooplink delen via WhatsApp en social media. Op deze manier kunnen ook familieleden en vrienden bereikt worden waarvan de voordeur nét even wat verder weg ligt.

Directeur Frank Molkenboer: “Door het enthousiasme van al die leden die vanaf 18 september weer de straat op gaan om loten te verkopen voor hun club én de kans die je als lotenkoper maakt op één van de ruim 330.000 prijzen, zouden we dit jaar wel eens de magische grens van 10 miljoen euro kunnen halen.”

Deelnemende verenigingen

Dit jaar doen in De IJsselbode regio de volgende clubs mee:

In Oudewater: P.S.V. De Hollandsche IJsselruiters, FC Oudewater, Volleybalvereniging Jupiter Oudewater en Studio Max Dance.

In Haastrecht: gymnastiekvereniging Olympia, voetbalvereniging Haastrecht, Kickboxing Haastrecht, muziekvereniging Concordia, jeugdvereniging Gabriel en Volleybalclub Haastrecht (VCH)

In Linschoten: Voetbalvereniging Linschoten (VVL), korfbalvereniging LUNO en gymvereniging TOOS

In Montfoort: voetbalvereniging Montfoort S.V.’19, hockeyclub Montfoort, gym, turn en dance vereniging O.N.I. en badmintonvereniging Luck Raeck.

Afbeelding
Leden clubs gaan loten verkopen.
Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 1 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 2 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 20 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00