Petra Biemans hoopt op een goede opkomst.
Petra Biemans hoopt op een goede opkomst. pr

Informatieavond ‘Steunouder of Pleegzorg’

Algemeen

Steunouder Krimpenerwaard zoekt dringend steunouders

Om een goed beeld te krijgen van wat je als steun- en/of pleegouder kunt betekenen organiseren Horizon pleegzorg en Kwadraad samen op maandag 26 september een informatieavond voor geïnteresseerden die ervoor open staan om hulp te bieden aan kinderen (en ouders) in welke vorm dan ook. Daarnaast wordt ook duidelijk hoe je dit kunt worden en krijg je alle informatie om te bepalen of dit iets voor je is.

Als steunouder bied je gemiddeld één dagdeel per week een gastvrij thuis aan een kind. Als pleegouder zorg je voor een kind die door omstandigheden tijdelijk of deels, niet thuis kan wonen. Tijdens deze avond krijgt men informatie over beide hulpvormen. Men krijgt een goed beeld van wat je als steunouder of pleegouder kunt betekenen zodat men kan overwegen of het iets voor je is.

Vrijwilligers

Het hebben van kinderen kan soms loeizwaar zijn en hoe zorg je ervoor dat alles goed verloopt. Er zijn gezinnen waarin dat niet meer gaat. Voor hen bestaan steunouders. Steunouders zijn vrijwilligers die gemiddeld een dagdeel per week een kind in hun eigen huis kunnen helpen.

Petra Biemans, coördinator Steunouder voor de regio Krimpenerwaard, vertelt dat in sommige gevallen de situaties complexer kunnen zijn. “Soms kunnen de ouders de volledige zorg niet meer dragen en kan een kind bijvoorbeeld tijdelijk of helemaal niet meer thuis wonen. Voor dit soort situaties bestaan pleegouders. Pleegzorg is er in verschillende vormen, uiteenlopend van voltijd- tot weekendpleegzorg.

Petra zegt dat Steunouder Krimpenerwaard dringend steunouders zoekt en zij vindt deze informatieavond erg belangrijk. Zij zal op deze avond aanwezig zijn om allerlei vragen te kunnen beantwoorden. Zij hoopt op een goede opkomst en zegt duidelijk dat het bijwonen van deze avond geheel vrijblijvend is en je tot helemaal niets verplicht.

Deze bijeenkomst is op maandag 26 september van 19.30 tot 21.00 uur in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 in Gouda.
Voor meer informatie en aanmelden: www.horizonpleegzorg.nl/26september.

Cees Reichard

Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 7 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 8 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 9 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 12 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 14 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 17 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00