Onderling Sterk daagde de voorbijgangers uitmet een kraam vol ingepakte cadeausen een spelletje ringwerpen.
Onderling Sterk daagde de voorbijgangers uitmet een kraam vol ingepakte cadeausen een spelletje ringwerpen. Margreet Nagtegaal

Jaarmarkt geslaagd

Algemeen

Voor zaterdag 25 juni was slecht weer voorspeld. Maar uiteindelijk viel het tijdens de jaarmarkt reuze mee. Het was gezellig druk op de jaarmarkt, de bekende standhouders met hun overtuigende verkooppraatjes, leuke hebbedingetjes, kramen vol van hetzelfde, hobbyisten, of spullen voor een habbekrats en veel bedrijven. Het was een beetje als vanouds. Alleen zonder heksen, maar dit keer met een heuse zomercarnavalsoptocht.

De sfeer was goed en relaxed op de tweede editie van de Jaarmarkt Heksen in Touw. De enkele buitjes spatregen hielden de bezoekers niet thuis. Er werd gezellig geshopt, wat gegeten en gedronken bij een kraam of op het grote marktplein. Als je het iemand vroeg of het leuk was kreeg je een vriendelijk en bevestigend antwoord. Een standhouder: “Ik stond hier voorheen ook vaak met een kraam. Oudewater is gewoon leuk.” Misschien niet zo druk als voorheen waarin je op sommige tijden schuifelend langs de kramen liep, maar misschien wel daarom juist relaxter.

De sfeer van een jaarmarkt had het zeker. Hier en daar een ondernemer die met een spel of grabbelton de voorbijgangers overhaalde even te komen kijken. Sommige kramen deden je ogen even knipperen vanwege de kleur of overweldigende uitstallingen. Maar dat hoort er bij. Een geslaagd evenement.

Margreet Nagtegaal

Bij sommige kramen knipperde je met je ogen.Bijna echt die babypoppen.
Bedrijf Hextra had een leuk spel bedacht.Een spons in en heksenketel gooien.
Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 2 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 16 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 23 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00