Onderling Sterk daagde de voorbijgangers uitmet een kraam vol ingepakte cadeausen een spelletje ringwerpen.
Onderling Sterk daagde de voorbijgangers uitmet een kraam vol ingepakte cadeausen een spelletje ringwerpen. Margreet Nagtegaal

Jaarmarkt geslaagd

Algemeen

Voor zaterdag 25 juni was slecht weer voorspeld. Maar uiteindelijk viel het tijdens de jaarmarkt reuze mee. Het was gezellig druk op de jaarmarkt, de bekende standhouders met hun overtuigende verkooppraatjes, leuke hebbedingetjes, kramen vol van hetzelfde, hobbyisten, of spullen voor een habbekrats en veel bedrijven. Het was een beetje als vanouds. Alleen zonder heksen, maar dit keer met een heuse zomercarnavalsoptocht.

De sfeer was goed en relaxed op de tweede editie van de Jaarmarkt Heksen in Touw. De enkele buitjes spatregen hielden de bezoekers niet thuis. Er werd gezellig geshopt, wat gegeten en gedronken bij een kraam of op het grote marktplein. Als je het iemand vroeg of het leuk was kreeg je een vriendelijk en bevestigend antwoord. Een standhouder: “Ik stond hier voorheen ook vaak met een kraam. Oudewater is gewoon leuk.” Misschien niet zo druk als voorheen waarin je op sommige tijden schuifelend langs de kramen liep, maar misschien wel daarom juist relaxter.

De sfeer van een jaarmarkt had het zeker. Hier en daar een ondernemer die met een spel of grabbelton de voorbijgangers overhaalde even te komen kijken. Sommige kramen deden je ogen even knipperen vanwege de kleur of overweldigende uitstallingen. Maar dat hoort er bij. Een geslaagd evenement.

Margreet Nagtegaal

Bij sommige kramen knipperde je met je ogen.Bijna echt die babypoppen.
Bedrijf Hextra had een leuk spel bedacht.Een spons in en heksenketel gooien.
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 11 minuten geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 3 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 22 uur geleden
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! gisteren
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00