Ter gelegenheid van zijn afscheid werd Richard Proostin het zonnetje gezet en ontving hij een bloemetjeuit handen van Danny de Vries, burgemeester van Oudewater.
Ter gelegenheid van zijn afscheid werd Richard Proostin het zonnetje gezet en ontving hij een bloemetjeuit handen van Danny de Vries, burgemeester van Oudewater. Sjoukje Dijkstra

Richard Proost in het zonnetje gezet

Algemeen

Zaterdag was het de laatste keer dat bij Richard Proost sportcentrum judoka’s judo examen kwamen doen. Een mijlpaal. Danny de Vries, burgemeester van Oudewater, was aanwezig om hem te bedanken en in het zonnetje te zetten. Uit zijn handen ontving hij een grote bos bloemen. Na een kort dankwoord, stelde Richard Proost de judoka’s eerst voor aan zijn opvolger van Kintaiko, Anco Bulk. Daarna kon het judo-examen van start gaan.

Jonge judoka’s gingen enthousiast van start en lieten zien wat zij tijdens hun lessen hadden geleerd. Binnen een mum van tijd hadden ze hun grepen en technieken laten zien, waarna ze zich verzamelden bij Richard. Hier werden de scorekaartjes afgegeven en kregen de jonge judoka’s elk een certificaat met bijpassende slip uit de handen van Richard. Voor elk van hen had hij nog een persoonlijk woord en felicitatie, waarna trotse ouders hun kinderen op de foto zetten. Bij het afscheid nemen, drukte Richard ouders uit Montfoort, die afscheid namen, op het hart: “Tot vrijdag. Nog een keertje les hè!”

Examens

83 judoka’s lieten onder het toeziend oog van de examinatoren zien wat zij de afgelopen maanden geleerd hebben. 28 judoka’s hebben een hogere kleur band + diploma behaald en alle andere judoka’s gingen naar huis met een hogere kleur slip + certificaat.

Hieronder alle behaalde hele banden van de judoka’s uit Oudewater, Montfoort, Lopik en Linschoten.

Gele band: Joris Winterswijk, Lucas Proper, Stef Heimering De Bruijn, Silvan Vergeer, Roef Ramaekers, Anna van Bunnik, Stef Tukker, Emiel Timmerarends, Merijn Bunnik, Alex Bokstijn, Chofney Peiter, Luna van de Rijdt, Atwan Alzaidi, André Hensbergen, Noël Roseval en Douwe de Joode.

Oranje band: Amarin Paasschens, Boris van der Sluijs, Jochem Snaak, Dex van Vliet, Jop van Alphen en Jasper Broekman.

Groene band: Sven Kuiper, Ilse van der Ven, Kevin Neut, Bryan Hoogenboom en Job Verheul.

Blauw band: Lotte Visser.

Sjoukje Dijkstra

Richard nam voor alle judoka's die examen aflegdennog uitgebreid de tijd om ze motiverend toe te sprekenen te feliciteren met hun behaalde prestatie.
Een mijlpaal was het wel, het afscheid van Richard Proost.Daar werd natuurlijk bij stilgestaan.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 1 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 3 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 5 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 20 uur geleden
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 21 uur geleden
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 22 uur geleden
Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht pakt 'Groots' uit ter ere van 110-jarig bestaan gisteren
Koor aan de oranjebitter.
Koffieochtend in Dorpshuis De Vaart 25 apr, 12:00