Een duimpje omhoog betekende dat er gegleden kon worden
Een duimpje omhoog betekende dat er gegleden kon worden (Sjoukje Dijkstra)

Zwemvierdaagse ouderwets gezellig

Jong en oud deed weer mee aan de Zwemvierdaagse afgelopen week in het Knopenbad in Montfoort, waarbij alles uit de kast werd getrokken om er weer een gezellige happening van te maken. ZWUP zorgde op dag één voor de vrolijke noot, terwijl Christine van Rooyen de appelbeignets goud bruin bakte. Vier dagen kon er tussen 19.00 en 20.00 uur gezwommen worden. Vijf banen voor de kleinsten. Tien of meer banen voor de grote(re) kinderen en volwassenen.

Onder een bijna strakblauwe lucht met temperaturen rond de 30 graden was de verkoeling voor de deelnemers zeer welkom. Wanneer de zwemronde voorbij was, mochten zij hun groene kaart laten stempelen, en deden ze automatisch mee aan een bingo om een zwemhandoek. De kleinsten konden in het ondiepe water terecht, waar ook een springkussen en een band lag om over heen te lopen.

Donderdag was het stuivertje duiken, waarbij de kinderen verwachtingsvol op de rand van het zwembad zaten. De traditiegetrouwe valse start was er dit jaar niet bij. Het ging in een keer goed. Wel waren er aan het einde de verschillen, waarbij het ene kind meer dan twee euro had opgedoken, en het andere kind helemaal niks. Badmeester Harry riep op om te delen met kinderen die minder geluk hadden gehad. Aan die oproep werd gelukkig gehoor gegeven. Zo waren er vooral blije gezichtjes aan het einde van het stuiverduiken.

De Zwemvierdaagse werd afgerond met de glijbaanrace en disco-avond. Kinderen genoten volop. Daarna mochten zij hun medaille halen. Wat waren ze trots. “Wat hebben we geluk gehad met het weer”, zei een van de ouders. “Als het koud was geweest had mijn kind nooit mee gedaan.”

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten