<p pstyle="BODY">Bijna 700 kinderen deden er mee aan het stuivertje duiken.</p>

Bijna 700 kinderen deden er mee aan het stuivertje duiken.

(Sjoukje Dijkstra)

Jubileumfeestweek in het Knopenbad geslaagd

Ondanks een aangepast feestprogramma (wegens coronamaatregelen), was het er afgelopen week niet minder feestelijk om voor het Knopenbad. Zo was er voor de banenzwemmers dinsdag en vrijdag koffie- of thee-to-go met een overheerlijke knopenkoek van bakkerij van Dommelen. “Op deze dag hebben we ook onze oudste zwemster, de negentigjarige mevrouw Glissenaar in het zonnetje kunnen zetten en haar een mooie handdoek kunnen overhandigen”, zo laat Monique Vernooij van het Knopenbad weten.

Woensdag was er een feestmiddag voor kinderen tot en met twaalf jaar. Onder een bijna strakblauwe lucht en met 25 graden op de thermometer was het goed toeven voor 700 kinderen in en om het Knopenbad. Kinderen mochten eerst laten zien wie het hoogste bommetje maakte. Vervolgens was er de welbekende glijbaanrace, waarbij Vigo, Seth, Othman en Coen de winnaars waren van hun leeftijdscategorie. Zij gingen met een mooie beker naar huis. De klapper van de middag was het ‘stuiver duiken’. De Rabobank had 2.500 dubbeltjes beschikbaar gesteld die de kinderen konden opduiken. Na twee valse starts kon het indrukwekkend spektakel beginnen. Na afloop gingen alle kinderen met wat geld naar huis. Het is voor de tweede keer dat het stuiver duiken georganiseerd werd. De laatste keer was pre-corona. Vorig jaar ging het niet door vanwege de coronamaatregelen.

Zaterdagochtend waren er drie clinics georganiseerd. Fruitbedrijf van Lint zorgde voor voldoende ‘gezonde energie’. Een waterpoloclinic waar de kinderen de beginselen van het waterpolo werden bijgebracht, werd afgesloten met een wedstrijdje waterpolo. De jeugdbrandweer was aanwezig en deed spelletjes met de kinderen, zoals een skippybal op de glijbaan omhoog spuiten en brandslangen uitrollen. De derde clinic werd verzorgd door de duikvereniging Go Dive uit Harmelen. Zij namen de kinderen mee onder water. In de middag was er voor 13 jaar en ouder de 60-60-60 clinic. Een uitdaging om de grenzen te verleggen en een langere afstand te zwemmen. Voor de een was dat 1 kilometer, voor de ander 3 kilometer. Josette Voskuilen maakte met 9 kilometer de meeste kilometers van allemaal.

“Al met al een geslaagde week”, liet Monique weten. Ze zijn blij dat deze dingen weer mogen! Dat waren deelnemers aan de activiteiten met haar eens. Er werd volop genoten van het weer, de activiteiten en het gezelschap. “Het voelde even weer als normaal”, aldus een blije moeder. “Laten we hopen dat het zo blijft.”

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten