Afbeelding
Nancy Versteeg

Vogels spotten in natuurgebied Doove Gat Haastrecht

Algemeen

Polder-Vogelspotwandeling in Haastrecht en wandelen en fietsen Krimpenerwaard organiseerde op 26 maart jl. een wandeling onder begeleiding van gids Maurice Kruk. Zijn passie: mensen & de groene leefomgeving (natuur, landschap, cultuurhistorie) verbinden, zodat zij er beide beter van worden. Om dit doel te bereiken organiseert hij verbindende groene en sociale netwerken, om zo de burgerbetrokkenheid bij de groene ruimte te stimuleren en te ondersteunen.

Tijdens deze wandeling werden vogels gespot en vogelgeluiden herkend. Van klepperende ooievaars tot rietzangers en van meerkoeten tot grutto’s. Allerlei soorten vogels waren waarneembaar op deze heldere en zonnige dag. Zeker bij het Doove Gat achter de Boezemmolen werden de verrekijkers veelvuldig gebruikt om de vele soorten vogels te bekijken. Er waren zelfs al ganzenkuikens te zien. Een lunchstop werd gehouden in de prachtige hooiberg Weids aan de Hoenkoopse Buurtweg.

De terugweg ging via de Tiendweg waar vandaan meerdere grutto’s, reigers, maar ook springende hazen te zien waren. Aan het einde van deze wandeling waren de deelnemers moe maar voldaan en vol lof over de informatie van de gids. Ook hebben ze een andere kijk gekregen van de mooie polders in Haastrecht die zeer de moeite waard zijn om nog een keer te bezoeken.

Er is nog geen nieuwe wandeling ingepland, maar wil je ook een wandelarrangement met familie, vrienden of collega’s bekijk de mogelijkheden op www.abeloffice.nl/wandelen-fietsen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Anders kijken naar je gezin? 8 uur geleden
Afbeelding
Wandelchallenge van start 10 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 15 uur geleden
Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 27 apr, 17:00
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 27 apr, 12:00
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 26 apr, 19:00
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00