Vogeltjesland van Jannie van Essen.
Vogeltjesland van Jannie van Essen. pr

Gedichten met beeldende kunstwerken

Algemeen

Emmy van Harskamp en Corie Grootendorst organiseerden vorig jaar in Haastrecht de poëziewandelroute ‘Tussen de Weg en de Wereldrand’. Dit deden ze in samenwerking met de Vereniging Krimpenerwaard Kunstwaard. Gedichten van verschillende kunstenaars hingen achter de ramen van particulieren en winkeliers. Deze zomer organiseert de Krimpener Kunstwaard een vervolg op deze poëzieroute met een beeldende kunsttentoonstelling.

Kunstenaars lieten zich inspireren door één van de gedichten en maakten daarover een werk. Deze kunstwerken en de daarbij behorende gedichten zijn vanaf 5 juni tot 8 augustus te zien in het Ontmoetingscentrum de Tuyter, Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel.

Zeventien beeldend kunstenaars exposeren elk een werk, dat zij speciaal maakten bij één van de gedichten. Er is groot en klein werk, ruimtelijk en vlak. Er zijn foto’s, schilderijen en objecten te zien. De werken worden samen met de gedichten geëxposeerd. Dichters en beeldend kunstenaars zijn uit alle delen van de Krimpenerwaard afkomstig. Dat is in de tentoonstelling goed terug te lezen en te zien. Mooi is het hoe beeldend kunstenaars de gedichten vertalen en naar hun hand zetten.

Op zondag 12 juni vindt om 15.00 uur de feestelijke opening plaats. De tentoonstelling is alle dagen van de week te bekijken in De Tuyter.

Cees Reichard

Afbeelding
Een Luisterend Oor 2 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 4 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 9 uur geleden
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00
Afbeelding
Bestemmingsplan 'De Bleek' waarschijnlijk in de loop van 2025 van start 8 dec., 18:00
Afbeelding
De gezonken pont van Hekendorp 8 dec., 17:00