Afbeelding
Siem van der Burg

Anjerconcert Veteranen Lopikerwaard

Algemeen

Het Fulcotheater was op vrijdag 3 juni voor iets meer dan de helft gevuld met veteranen uit de Lopikerwaard, partners en genodigden. Of de reden van de halfgevulde zaal het voetbal was, de angst voor corona of het feit dat heel veel veteranen een pinksterweekend weg waren met de familie, zal wel de vraag blijven. Dat ze een geweldig concert hebben gemist staat vast.

Paul Hoefsloot, directeur-bestuurder van het Nederlands Veteranen Instituut (NLVi), heette iedereen welkom bij het Anjerconcert, dat speciaal georganiseerd werd in samenwerking met de Stichting Veteranen Lopikerwaard en de gemeentes, om erkenning en waardering te tonen aan de veteranen uit de Lopikerwaard. Een gebaar vanuit de maatschappij naar veteranen die zich wereldwijd hebben ingezet voor vrede en veiligheid. Nederland telt 105.000 veteranen waarvan ongeveer zeshonderd zich in de Lopikerwaard bevinden. Met de meesten gaat het goed, maar ongeveer vijf procent van hen heeft een hulpvraag en zorg nodig. Het NLVi verschaft die hulp, doet onderzoek en publiceert over veteranen en hun missies. Ook stimuleert zij de erkenning en waardering voor de veteranen. Het organiseren van de Anjerconcerten is daar een voorbeeld van. Een mooie kans weer eens een collega-veteraan te spreken.

Het orkest geeft zo’n vijftig concerten per seizoen. Dit jaar viel het eerste concert van dit seizoen ten deel aan de Lopikerwaard.

Onder de naam: ‘A summer roadtrip’, bracht het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, onder leiding van dirigent Jasper Staps, een ongelooflijke mooi en swingend concert ten gehore. Het orkest misstaat de term ‘bigband’ niet. Ongeveer vijftig virtuoze conservatorium afgestudeerde musici (koperblazers, houtblazers, gitaristen, toetsenist en slagwerkers) speelden swingende versies van onder andere nummers van Morricone, Paul Simon, Eros Ramazotti, George Gershwin en Madonna. Het optreden van de vocalisten, Natasja den Toom en William Kersten, verhoogden de zomerse sfeer. De aanwezigen genoten met volle teugen van de muziek en het samenzijn met elkaar. Het Anjerconcert mag u de volgende keer niet missen!

Siem van der Burg

Detail van de onderwijstentoonstelling in het Stadsmuseum.
Stadsmuseum opent nieuwe expositie 2 minuten geleden
Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 2 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 3 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 16 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 17 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 18 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 18 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 19 uur geleden