De prijswinnaars.
De prijswinnaars. pr

Dreiging boven de schansen tijdens de Verburg Kaas Bokaal

Algemeen

U leest het goed: dreiging boven de schansen. Enerzijds waren dat de donkere wolken die steeds verder over de accommodatie trokken, anderzijds waren dat de springers die tot op het bot gemotiveerd waren een goede sprong te maken. Goede sprongen zijn zo aan het begin van het seizoen lekker voor de springers, het geeft bevestiging dat je op de goede weg bent en verder kunt bouwen op je huidige sprong.

Tenue-wissel

Een uitschieter in de positieve zin kan je zo naar de top van het klassement brengen. Rian Baas (Gouda) mocht in Zegveld met het gele leiderstenue springen. Het werd voor hem een relatief rustig opbouwende wedstrijd die leidde tot de derde plek. Hij moest na de wedstrijd wel zijn leiderstenue inleveren bij Jaco de Groot (Kamerik), die in de voorronde een afstand van 20,97 neerzette. Hier wist niemand meer voorbij te springen, enkel Jaco zelf die zich in de finale nog verbeterde tot 21,07. Het podium werd gecompeteerd door Erwin Timmerarends (Bodegraven), die zich met een afstand van 20,49 van de tweede plek verzekerde.

Duizend sprongen

Op de C-schans bij de dames was er genoeg te beleven! Zo sprongen Brenda Baars (Benschop) en Fabiënne Overbeek (Benschop) hun duizendste (!!) sprong, een mooie prestatie binnen de sport waar dan ook een luid applaus voor klonk. Voor Fabiënne was het sowieso een mooie avond, zij behaalde de tweede plek met een afstand van 14,81; net voor haar clubgenoot Joriene Baas (Oudewater). Joriene bouwde haar wedstrijd goed op en sprong zich in haar derde sprong naar de derde plek. 14,69 stemde haar zeer tevreden. Winnaar van de avond bij de dames was Demi Groothedde (Jaarsveld). Al in haar eerste sprong haalde zij uit door naar 15,90 te springen.

Junioren

Het leek er bij de junioren op dat zij veel risico namen. Er werden namelijk veel natsprongen genoteerd. Dit maakte het voor de kijkers ook spannend, want het was de eerste ronden stuivertje wisselen om de koppositie. Guus Hoogland (Montfoort) was een van de drie junioren die de 18-meter grens passeerden. Met een afstand van 18,09 wist hij het brons te bemachtigen. De titel van de dag ging naar Hidde van Dam (Montfoort). Met 19,10 liet hij de concurrentie weten dat er dit seizoen wederom rekening met hem gehouden dient te worden. Prijzenvreter Reinier Overbeek had een iets mindere avond. 18,61 bracht hem naar een tweede plek.

PR

Bij de jongens waren vijf springers aanwezig. Grote winnaar van de avond werd Hamen Bogaard (Polsbroek). Met een prachtige sprong, waarbij een snelle aanloop zich liet opvolgen door een krachtige insprong, rappe klimslagen en een krachtige uitsprong, wist hij zijn persoonlijke record te verbeteren naar 17,32.

Spannend

Tot slot dan de meisjescategorie. Hier wist thuisspringster Lieke Stolwijk (Bodegraven) een mooie wedstrijd neer te zetten. De concurrentie bij de meisjes is hoog. In de 1e, 2e en 3e klasse springen de meisjes goed. Lieke werd winnares van de Verburg Kaas Bokaal. Zij sprong tweemaal een afstand van boven de 13 meter. 13,03 was haar winnende afstand.

Vlist en Jaarsveld

Het seizoen wordt voor de topklassers voortgezet op 31 mei in Vlist, waar op dinsdagavond om 19.00 uur een eerder afgelaste wedstrijd wordt ingehaald. Zaterdag 4 juni strijken de springers neer in Jaarsveld, waar zij vanaf 18.30 uur zijn te bewonderen.

Afbeelding
Chip en/of registreer uw huisdier 2 uur geleden
Afbeelding
Uit het leven gegrepen: Vrijheid 5 uur geleden
Afbeelding
The Amazing Stroopwafels komen in Montfoort 19 uur geleden
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum.
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum 20 uur geleden
Van de solo theatervoorstelling 'Enkeltje Holandija' het waargebeurde vluchtverhaal van Ismir Hero uit Serajevo, uit de Bosnische oorlog in 1994, was eenieder diep onder de indruk.
Enkeltje Holandija, daar word je stil van 21 uur geleden
Afbeelding
Herdenken? 9 mei, 12:00
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 9 mei, 09:00
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 8 mei, 19:00