Afbeelding

Pinkstervuur ‘Feest van de Geest’

Algemeen

Het IKO organiseert al jaren in de week voor Pinksteren een Pinkstervuur viering. Dit jaar kan het weer en gaat het gelijk op met het ‘Feest van de Geest’, een landelijke activiteit met artistieke activiteiten in verschillende kerken in het Groene Hart. Het thema van dit jaar is: ‘In vuur en vlam’.

Op vrijdagmiddag 3 juni begint de viering ‘Feest van de Geest’ om 17.00 uur in de pastorietuin van de Oud Katholieke Kerk, aan de Leeuweringerstraat in Oudewater.

Het is de bedoeling dat iedereen iets te eten meebrengt om aan het einde van de viering een gezamenlijke maaltijd te kunnen houden. In de pastorietuin is er een inhoudelijke activiteit. Na het ontsteken van het Pinkstervuur en het zingen van een ‘Geestig lied’, gaat men dan aan de gezamenlijke maaltijd van de meegebrachte etenswaren.

Bij deze bijeenkomst wordt ook de voedselbank niet vergeten. Die hebben, erg genoeg, hulp steeds harder nodig. Hiervoor zal een collecte worden gehouden.

U bent allen van harte welkom. Dat is ook de bedoeling van dit feest. Het is sowieso oecumenisch, maar ook mensen zonder kerkelijke binding zijn van harte uitgenodigd.

De pastorietuin bereikt u via de ingang bij het TIP-kantoor en vandaar kunt u doorlopen naar de Tuinkamer.