De hardwerkende Timo Bakker in actie op de linkerflank.
De hardwerkende Timo Bakker in actie op de linkerflank. Joop Kurver

Montfoort faalt tegen SVL

Montfoort S.V.’19 - SVL 1-2

Afgelopen zaterdag kwam rode lantaarndrager SVL op bezoek in Montfoort voor de wedstrijd tegen de Blue Lions, de nummer 7 op de ranglijst van de 1e Klasse C. Met de uitwedstrijd nog in het geheugen, waar in de allerlaatste seconde gelijk werd gespeeld en Montfoort meerdere grote kansen had gemist, zou je verwachten dat er een les was geleerd en de ploeg van Theo de Boon goed voorbereid zou zijn voor dit duel.

Niets was minder waar, want de ploeg liet zich in de tweede helft verrassen door een beter spelend SVL. In de 88e minuut tikte Freek van Wijk de winnende treffer binnen en bracht de eindstand op 1-2 in het voordeel van de bezoekers.

Scheidsrechter Pieter van Veelen floot even over halfdrie voor de aanvang van het duel. Al snel namen de Montfoorters het initiatief en zetten het afwachtende SVL onder druk.

Junior Kolfschoten

Op aangeven van Daan van de Poll en Bart Roelofs kwamen de eerste kopbalkansen voor specialist Chritiaan Perrier, die voor doelman Matthijs Mocking echter geen probleem opleverden. In de 26e minuut kreeg dezelfde Perrier op aangeven van de goed doorgekomen Mike van Oostrom een giga kans, maar zijn slappe inzet werd door de SVL-doelman naast het doel gewerkt. De thuisploeg had het betere van het spel, maar na twintig minuten durfde SVL wat meer naar voren te spelen. Dit gaf Montfoort voorin wel wat meer ruimte en in de 28e minuut besloot Junior Kolfschoten na een fraaie individuele actie op doel te schieten. Zijn wegdraaiende afstandsschot viel onhoudbaar voor Mocking in het doel en Montfoort kreeg een op dat moment verdiende voorsprong, 1-0. In de 40e minuut produceerde Ali Alkan nog een goed schot dat maar rakelings naast ging. Met een ruststand van een-nul gingen de ploegen theedrinken.

Herboren SVL

Na de rust kwam er een heel andere en zeer gemotiveerde ploeg van trainer Joel Titaley uit de kleedkamers, die steeds vaker op de speelhelft van de thuisploeg speelde. Met resultaat, want in de 55e minuut tikte Willem Baaij na het voorbereidende werk van Ali Alkan de gelijkmaker binnen, 1-1. Vijf minuten later was het bijna raak voor Junior Kolfschoten, maar zijn harde schot belandde op de paal. In de 65e minuut gaf Timo Bakker, een van de betere spelers van het veld, vanaf links een prima voorzet, die Bart Roelofs voor het inschieten had maar de bal volledig miste. In de 71e minuut ging een schot van Emrie Bakker rakelings over en had SVL-geluk. De slotfase was voor SVL dat bleef vechten voor de overwinning. In de 88e minuut soleerde de gevaarlijke en zeer behendige Ali Alkan door de verdediging van Montfoort en gaf Freek van Wijk kans om in de wirwar van spelers de winnende treffer binnen te schieten, 1-2.

Montfoort dat bij winst op een gedeelde vijfde plaats had kunnen komen, zakt door het verlies naar een achtste plaats. Hekkensluiter SVL doet zeer goede zaken en stijgt van de veertiende plaats naar de tiende plaats op de ranglijst.