De prachtige gekrulde bal van Denny van Loen was onhoudbaar voor de WNC-keeper.
De prachtige gekrulde bal van Denny van Loen was onhoudbaar voor de WNC-keeper. Joop Kurver

Toch nog gelijk in blessuretijd

Montfoort S.V.’19 - WNC 2-2

WNC-speler Soepnel scoorde binnen 48 seconden de 1-0 voor de bezoekers. Zes minuten later schoot Denny van Loen vanaf de witte stip feilloos de gelijkmaker binnen; 1-1. WNC kreeg daarna meer balbezit en Montfoort moest steeds vaker zijn meerdere erkennen in het goed combinerende spel van de nummer drie van de ranglijst. Pas is de 70e minuut scoorde Roman Rahmani de 1-2 na een lichte aarzeling van doelman Vianen. WNC had het spel in handen en waande zich al winnaar, totdat in de allerlaatste minuut van de blessuretijd Denny van Loen heel slim de bal in de verre hoek langs doelman Kaasjager krulde; 2-2.

Het scheidsrechters-trio van de KNVB had het onder aanvoering van arbiter dhr. Eddy van Yren niet echt makkelijk, maar maakte ondanks het opstootje in de tweede helft en de vele protesten van de bezoekers, volgens de talrijke toeschouwers over het algemeen de juiste beslissingen. Onder zonnige en prima weersomstandigheden op Sportpark Hofland, floot de onpartijdige even over half drie voor aanvang van de wedstrijd.

Van richting veranderd

Al in de eerste minuut van het duel kwam Montfoort ongelukkig op achterstand. Na een aanval op links van WNC kwam de bal bij Michael Soepnel die direct uithaalde, waarbij de bal van richting veranderde en doelman Vianen de bal in de touwen zag verdwijnen; 0-1. Na deze vroege treffer ging de ploeg van coach Theo de Boon volop in de aanval en creëerde meer en meer druk op de defensie van de Waardenburgers. In de 7e minuut werd Bart Roelofs binnen de zestien onderuit geschoffeld, waarna scheidsrechter Van Yren geheel terecht en resoluut naar de witte stip wees. Penalty-killer Denny van Loen bracht zijn ploeg met een goed genomen strafschop weer op gelijke hoogte; 1-1.

Buitenspel

In de 34e minuut leek WNC op voorsprong te komen nadat, uit een strakke voorzet van links, Gideon Emanuels de bal snoeihard binnenkopte. Gelukkig voor Montfoort werd door de assistent-scheidsrechter buitenspel geconstateerd en werd het doelpunt afgekeurd. Twee minuten later was er via Junior Kolfschoten een uitbraak op rechts en kwam de bal bij Zakaria el Bennay, die zijn inzet echter eenvoudig gepareerd zag worden door doelman Arjen Kaasjager.

Bovenliggende partij

In de tweede helft werd WNC de bovenliggende partij en moest Montfoort steeds vaker zijn meerdere erkennen in het overtuigende en goed combinerende spel van de ploeg van Cor Prein. In een gevecht om de bal in de 70e minuut voor het doel van Montfoort, aarzelde Vianen even en moest dit bekopen met een eenvoudige binnentikker van Roman Rahmani; 1-2. Twee minuten later kreeg Denny van Loen een aardige kans, maar schoot met links hoog over. El Bennay loste een minuut later een kanonskogel op het WNC-doel, maar keeper Kaasjager trotseerde de bal uitstekend.

De allerlaatste minuut

Na het opstootje, waarbij iedere speler zich leek te bemoeien, kregen Van Loen en Sanaky een gele kaart en wist Van Yren alle ophef te sussen. Even dacht WNC een penalty te krijgen toen arbiter Van Yren naar de witte stip wees. Maar op advies van de assistent werd slechts een vrije trap net buiten de zestien toegekend. In de 80e minuut kreeg WNC nog een grote kans, maar het schot van Van den Boogaard werd door Vianen schitterend buiten het doel getikt. WNC controleerde het spel en dacht er al aan om de drie punten mee naar huis te nemen. Het onwaarschijnlijke gebeurde toen uit een corner in de allerlaatste seconden, de bal voor de voeten van Denny van Loen viel, die met een prachtige krul buitenkant voet de gelijkmaker scoorde; 2-2. De spelers en het uitzinnige publiek vierden een klein feestje.

Joop Kurver

Elvira Schenk poseert met twee schilderijen die veel voor haar betekenen.
Linschotense Elvira exposeert in Galerie Montfoort 3 uur geleden
Europese verkiezingen 5 uur geleden
Boek een arrangement bij De Ballensnoeperij 10 uur geleden
BMM Band met live muziek 'From The Sixties Till Now' 5 mei, 19:00
Hier - het is december 2023 - wordt minutieus gewerkt aan het restaureren van de beschilderingen van het priesterkoor.
Stichting Reddingsplan Franciscuskerk Oudewater maakt restauratie priesterkoor mogelijk 5 mei, 17:00