Doelman van Dongen grijpt tijdig in op de inzet van Denny van Loen.

Montfoort verliest in eigen huis

Montfoort S.V.'19 - Almkerk 1-3

Na de onnodige nederlaag vorige week bij Nivo Sparta, was er voor Montfoort alles aan gelegen om de thuiswedstrijd tegen Almkerk in een winstpartij om te zetten. Deze sportieve uitdaging verliep afgelopen zaterdag echter totaal anders dan de staf van de thuisploeg zich had voorgesteld. Al in de 5e minuut verkeek doelman Vianen zich op een doorgekopte bal en kon Molenschot bij de tweede paal eenvoudig de 0-1 binnenkoppen. Een half uur later scoorde Koek de 0-2. Vlak voor rust kreeg Roodenburg na twee keer geel, de rode kaart voorgeschoteld en moest Almkerk met tien man verder. Dat gaf Montfoort weer hoop en moed voor het tweede bedrijf…

Maar Almkerk toonde al in de eerste helft over meer wilskracht en beleving te beschikken. De Montfoortenaren kwamen individueel gewoon tekort en waren vaak in de acties steeds een stapje te laat. Na de thee zakte Almkerk terug in de verdediging en liet Montfoort het spel maken. De thuisploeg knokte, maar liep tegen een muur van Almkerkers aan en konden maar heel weinig kansen creëren.

Onfortuinlijk

Montfoort ging fel van start, maar al vijf minuten na het fluitsignaal van scheidsrechter Gyuri Takacs, zat het de thuisploeg niet echt mee. Na een scherpe voorzet vanaf de rechterflank glipte de bal door de handen van de onfortuinlijke doelman Robin Vianen en kon Steven Molenschot, die geheel vrij stond bij de tweede paal, de bal zo maar inkoppen, 0-1. De strijd brandde los en Montfoort ging naarstig op jacht naar de gelijkmaker. De kopballen van Perrier en de inzet van Van Loen leverden door ingrijpen van doelman Van Dongen echter niets op. Ook het schot van Wouter Scholman in de 14e minuut belandde in de handen van de goed keepende doelman. Na een vrije trap in de 35e minuut tikte Jenner Koek na ongelukkig mistasten van Vianen de bal in de touwen, en kwam de ploeg van Ad van Seeters op een 0-2 voorsprong.

Rode Kaart

In de 40e minuut gaf arbiter Takacs bij een ontoelaatbare overtreding de gele kaart aan Remy Roodenburg en wilde vervolgens het spel hervatten. De oplettende Christiaan Perrier attendeerde de onpartijdige op het feit dat dit de tweede gele kaart was voor de Almkerker. Takacs toonde hem toen de rode kaart en de bezoekers moesten met tien man verder spelen. Dit gaf de ploeg van Theo de Boon weer hoop op het vervolg in de tweede helft. Maar als zo vaak in het voetbal wordt het spelen tegen een team met tien man er niet gemakkelijker op. En dat bleek al snel na de warme thee.

Defensief

Almkerk liet zich in de tweede helft direct terugzakken in de defensie en kwam nog nauwelijks over de middenlijn. Hardwerkende spelers als Timo Bakker, Junior Kolfschoten en de ingevallen Emrie Bakker stoomden diverse keren op richting het doel van de tegenstander, maar liepen zich vast op een muur van vastberaden verdedigers. Montfoort miste gewoon de creativiteit en slimheid om het de bezoekers moeilijk te maken, laat staan om te scoren. Na een uitbraak in de 75e minuut kreeg Almkerk een corner op rechts en kopte Jonathan van Eerd de bal resoluut in de touwen en was de wedstrijd gespeeld, 0-3. Denny van Loen mocht tien minuten voor tijd, na een handsbal binnen de zestien, vanaf de witte stip nog de 1-3 aantekenen.

Volgende week zaterdag 3 oktober gaat Montfoort S.V.'19 op bezoek bij de mogelijke titelkandidaat Sliedrecht.

Joop Kurver

Boek een arrangement bij De Ballensnoeperij 1 uur geleden
BMM Band met live muziek 'From The Sixties Till Now' 18 uur geleden
Hier - het is december 2023 - wordt minutieus gewerkt aan het restaureren van de beschilderingen van het priesterkoor.
Stichting Reddingsplan Franciscuskerk Oudewater maakt restauratie priesterkoor mogelijk 20 uur geleden
Team 226 'Zorgpartners Midden-Holland'.
De Roparun in het pinksterweekend weer van start 21 uur geleden
Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 4 mei, 19:00
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 4 mei, 12:00
Ingezonden Van de Sande 4 mei, 10:00
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00