Afbeelding

Wat doet MUK in Oudewater?

Algemeen

Wie is Muk, wat doet Muk in Oudewater en waarom? Zomaar een paar vragen als je een plaatje van een hondje ziet - een dalmatiër misschien? - en leest over een voorstelling. En ja; het is een dalmatiër en dalmatiërs blijken geboren te worden zonder stippen; geen enkele. Muk is zo’n heel jonge dalmatiër en nog zonder stippen dus. Nu wil het toeval dat Muk een grote broer heeft, die hem een beetje voor de gek houdt en dat leverde eerst al een serie leuke kinderboeken op en nu ook nog eens een familievoorstelling.

Een familievoorstelling over Muk

Dalmatiërs worden spierwit geboren en na ongeveer acht weken krijgen ze stippen. Muks grote broer, Ruby, heeft hem wijsgemaakt dat je extra stippen kunt verdienen. Voor elke heldendaad die je verricht, krijg je er een stip bij. ‘s Nachts droomt Muk dat hij zoveel heldendaden heeft verricht dat er geen stip meer bij kan.

En nu komt Muk naar het theater; naar het Muziekhuis in Oudewater. ‘Muk is een beeldend en muzikaal feestje gebaseerd op de doldwaze avonturen van Muk, de succesvolle kinderboekenserie van Mark Haayema en Job van Gelder. Muk kan nogal onhandig zijn, maar zijn aandoenlijke goedwillendheid en zijn open blik op de wereld, maken het een hondje om van te houden.’

De voorstelling vindt plaats op zondag 15 mei en is bedoeld voor kinderen vanaf 2 jaar.
Voor meer informatie: www.muziekhuisoudewater.nl

Aad Kuiper

Afbeelding
Geheel verzorgde paasbrunch van Kip en Lekker 8 uur geleden
Afbeelding
Wegwijs viert vijfjarig jubileum: “We trakteren op lekkers!" 10 uur geleden
Afbeelding
De eerste school van 2023 op bezoek bij Gemaal in Haastrecht 17 uur geleden
Afbeelding
Makkelijk geld bijverdienen: Dat doe je zo! 19 uur geleden
Afbeelding
Blik op ... Knotwilgen 25 mrt., 17:00
Afbeelding
Taizéviering in Linschoten 25 mrt., 12:00
Afbeelding
Taizéviering in Haastrecht 25 mrt., 10:00
Afbeelding
Klussen en verbouwen in Oudewater 25 mrt., 08:00