<p pstyle="BODY">De groep die meedeed aan de vijf kilometer was uiteindelijk groter dan de groep die tien kilometer liep.</p>

De groep die meedeed aan de vijf kilometer was uiteindelijk groter dan de groep die tien kilometer liep.

(Sjoukje Dijkstra)

Zonnige snertwandeling voor snertwandelaars

Voor maar twee euro konden fervente wandelaars uiteindelijk meedoen aan de snertwandeling afgelopen zaterdag. Georganiseerd door de IJsvereniging en ZijActief. De koffie en thee stonden klaar voor de deelnemers aan de 10 kilometer, die om 10.00 uur vertrokken. Voor de 5 km was dat tegen 11.00 uur. De meesten kozen er uiteindelijk voor om mee te wandelen met vijf kilometer, omdat ze vooral wilden wandelen voor de gezelligheid.

Frans van Lint had (als voorzitter van de IJsvereniging) een kistje appels neergezet. Ook was er volgens traditie koffie met speculaas. “We treffen het met het heerlijke weer.” Twee wandelaarsters durfden de tien kilometer wel aan, maar wilden liever de gezelligheidswandeling doen.” “Het is een traditie om mee te doen”, zegt een van de twee. “Ik heb ook al wel eens helpen organiseren.” De wandellustige vriendinnen hoeven niet per se met de naam in de krant. “Zijn jullie er al klaar voor? We gaan wandelen!”, deelt Joke van der Made mee. “Wij zijn er wel klaar voor hoor”, zegt Sjaan. Ze loopt samen met Jopie. “Ik vind het fijn dat je beweging hebt. En we zien elkaar weer voor het eerst in lange tijd. Dat is belangrijk.” De groep die hoofdzakelijk uit dames bestaat, kletst er gezellig op los. Joke die al bijna drie jaar in het bestuur zit, loopt voor de tweede keer mee. “Vorig jaar ging het niet door vanwege corona. Nu wel weer. Fijn dat het weer kan.” Ze vertelt welke route de groep loopt. “Het is wel een mooie route. Uiteindelijk eindigen we bij Broers, waar we de snert eten, die is gesponsord door Broers.” De groep wandelaars wil wel graag even poseren voor de krant. “Dat kunnen we ook weer gebruiken voor de nieuwsbrief”, zegt Joke. Na de foto zetten ze de pas er weer in. Genietend van de zonnestralen. “Vanmiddag gaat het regenen. We hebben mazzel met dit mooie weer!”

Sjoukje Dijkstra

Meer berichten