Afbeelding
pr

Riviernatuur komt tot leven!

Algemeen

Staatsbosbeheer organiseert, in samenwerking met natuurmuseum de Wielewaal, op zaterdag 15 augustus 2020 een bezoek aan het natuurmuseum en een natuur ontdekkingstocht op riviereiland de Bol bij Schoonhoven. Door de invloed van de rivier de Lek heeft het eiland een grote variatie aan natuur en tijdens de wandeling zal hier volop aandacht aan besteed worden.

De deelnemers bezoeken eerst het museum waar tijdens het drinken van een kopje koffie de ontstaansgeschiedenis en de huidige situatie van het museum wordt verteld. In het natuurmuseum zijn exposities van dieren en prachtige muurschilderingen van diverse vergezichten uit de omgeving te zien. Na het bezoek aan het museum vertrekken de deelnemers samen met de Groene Hart gidsen naar riviereiland de Bol.

Het buitendijkse natuurgebied van de Lek is net een openluchtmuseum. De gidsen laten de deelnemers de mooiste plekken op het eiland de Bol zien en aan den lijve de rivierdynamiek ervaren. Zo zijn er nog levende rivierduinen aanwezig en zijn er door de rivier stijlrandjes en kreken gevormd. Juist hier zijn vele bijzondere dieren te vinden zoals de oeverzwaluw, graafbijen en graafwespen. De bloeiende planten en de aanwezigheid van de vele vogels maken het extra speciaal.

Deze speciale activiteit begint om 09.30 uur bij het Natuurmuseum de Wielewaal aan de Tiendweg 26, 3411 NB te Willige Langerak (Lopik). De wandelexcursie inclusief het bezoek aan het natuurmuseum de Wielewaal zal ongeveer 3 uur duren. De wandeling op zich is plm. 4 kilometer en duurt plm. 1,5 uur. De kosten zijn 10 euro voor deelnemers vanaf 12 jaar en 4 euro en voor kinderen tot twaalf jaar inclusief een consumptie en bezoek museum.

Zorg voor goede wandelkleding en schoeisel, een verrekijker vergroot het kijkplezier.

De deelnemers dienen zich op te geven via utrechtsewaarden@staatsbosbeheer.nl onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer.

We hanteren de coronamaatregelen. Dus voldoende afstand houden. Hebt U corona gerelateerde ziekteverschijnselen kom dat niet.

Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 8 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 10 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 13 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 15 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 17 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00