Afbeelding
Foto: pr

Boomband spijkeren

Algemeen

Otto Beaujon

Twee weken geleden werd midden op het Gasplein in Oudewater een boom geplant. Zoals de projectleider van de Bomenwacht uitlegde, moest de boom een duurzame plek krijgen om zeer langjarig zijn schaduw over het plein te kunnen werpen.

Ter voorbereiding waren een stuk of zes parkeerplaatsen met een shovel opgenomen, het zand er onder was verwijderd, er was een doorlatende laag aangebracht met een pakket goede tuinaarde er bovenop, het klapzand en de bestrating, de zes parkeerplaatsen opnieuw bestraat en dus weer bruikbaar, met op het hoekpunt een perk van één vierkante meter.

Walther Kok kwam de boomband om de stam en twee boompalen spannen en vastspijkeren, met een gloedvolle toespraak over de boom als ankerpunt in de tijd, en als toevoeging aan de schoonheid en de leefbaarheid van de stad. Verder maakte hij een plan van het gemeentebestuur wereldkundig om 300 bomen die Oudewater van plan is de komende drie jaar te gaan planten. Het plan en de plattegrond van hoeveel bomen en waar die moeten komen zijn allemaal te vinden op de website van de gemeente, en in september wordt er een inspraakavond voor bewoners georganiseerd.

De nieuwe boom is een moeras-eik, die 20 meter hoog kan worden en een brede kroon krijgt. Het blad kleurt in het najaar prachtig vuurrood.

Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 15 uur geleden
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 20 uur geleden
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 26 apr, 19:00
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00
Afbeelding
Geloofsontmoeting 26 apr, 12:00
Afbeelding
Magenta exposeert 26 apr, 10:00
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00