Janneke Beumer-Hilgemanvan JAA Wonen en Meer
Janneke Beumer-Hilgemanvan JAA Wonen en Meer Foto: Hanneke Stoof

Hoe belangrijk zijn lokale ondernemers in Linschoten?

Algemeen

Eric Jan Hagoort, Janneke Beumer-Hilgeman van JAA Wonen en Meer en sportmasseur Danielle Cabri vertellen hoe belangrijk lokale ondernemers zijn voor Linschoten. “Zonder lokale ondernemers zijn er minder activiteiten.”

Wij vroegen Janneke Beumer-Hilgeman van JAA Wonen en Meer naar de kracht van lokale ondernemers: “De persoonlijke aandacht en service die je kan bieden aan een klant zijn heel belangrijk, maar daarnaast bieden wij ook een luisterend oor. Je vervult als ondernemer een grote sociale functie in een dorp. De inwoners hebben bij JAA Wonen en Meer de gelegenheid om in hun eigen dorp te kunnen blijven winkelen en niet direct naar bijvoorbeeld Woerden te gaan voor een cadeautje. Daarnaast is het ook fijn voor de klant dat je ook nog buiten sluitingstijd wat kan regelen voor je klanten. Mede hierdoor, en door anders en vernieuwend te zijn, onderscheidt de lokale winkelier zich ten opzichte van de online winkels. Loop gezellig eens binnen, pas dan weet je wat ergens te koop is.”

Ook spraken wij Eric Jan Hagoort, hij is secretaris van Ondernemersvereniging Linschoten: “Onze ondernemers staan midden in de lokale gemeenschap, zij weten wat er speelt in Linschoten en beseffen dat ze niet kunnen zonder een vitaal en leefbaar dorp. Zonder lokale ondernemers zouden er minder of helemaal geen activiteiten georganiseerd worden, hebben de sportverenigingen het veel moeilijker om te blijven bestaan en zou de kans groot zijn dat we echt een forensendorp zouden zijn, waar mensen alleen wonen om te slapen. Gelukkig heeft Linschoten een heleboel (kleine en grote) ondernemers. Als je kijkt hoeveel er georganiseerd wordt aan activiteiten; overal zijn direct of indirect de lokale ondernemers bij betrokken. En niet alleen de lokale ondernemers, maar er zijn ook inwoners die in een andere gemeente hun bedrijf hebben, maar toch de lokale organisaties en verenigingen ondersteunen, dit is heel waardevol.”

Deze betrokkenheid bij het dorp is heel belangrijk, ook om je onderneming in Linschoten succesvol te laten zijn.

“Je moet je betrokken voelen bij de gemeenschap en inzien dat, als je wilt dat inwoners gebruik maken van je bedrijf, je moet investeren in de gemeenschap. Er wordt steeds meer gepromoot: Koop lokaal, maar dat werkt twee kanten op: dan moeten de ondernemers ook zorgen dat hun dorp of stad leefbaar blijft en leuk blijft om te wonen. En sponsoring hoeft niet altijd in geld, maar dat kan ook vaak met goederen of diensten.”

Deze onderlinge verbondenheid brengt ook een duidelijke gunfactor mee. “Doordat men in Linschoten elkaar kent, krijg je als ondernemer regelmatig klanten via mond-op-mondreclame”, aldus Daniëlle Cabri, sportzorgmasseur. “Het is belangrijk om mee te bewegen met de vraag van de klant. En er zijn als de klant je nodig heeft. Dit waarderen zij erg, en geven ze door aan familie, vrienden of buren. Die dan, door de positieve verhalen, ook bij weer jou komen. Hierdoor blijven de mensen gebonden aan het dorp.” Daarnaast vindt ook Daniëlle onderlinge samenwerking erg belangrijk: “Een voorbeeld hiervan is de ZZP’ers groep van Linschoten. Hier zitten ongeveer vijftig ZZP’ers in. Het is laagdrempelig en iedereen zit vaak met dezelfde uitdagingen waar ze tegenaan kunnen lopen. Zijn er vragen dan worden die gesteld in de groepsapp die we hebben, zo helpen we elkaar.”

Daniëlle Cabri, sportzorgmasseur.
Eric Jan Hagoort, secretaris vanOndernemersvereniging Linschoten.
Afbeelding
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 23 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00