Repair Café
Repair Café

Deze week in Concordia

Algemeen

Donderdag 2 november vanaf 13.30 uur

Repair Café

Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met z’n kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken. De handige (en aardige) technische vrijwilligers van het Repair Café kunnen (kleine) reparaties uitvoeren aan allerlei defecte spullen, zoals:
- huishoudelijke apparaten, zoals koffiezetapparaten en broodroosters
- elektrisch gereedschap
- rollators, stepjes en fietsen
- klokken en uurwerken
- radio’s, versterkers en verlichting
- scharen en messen slijpen
Maar ook kunnen ze klein soldeerwerk verzorgen en u helpen met vragen over uw computer en tablet. De spaarpot staat er voor een vrijwillige bijdrage. De opbrengst wordt gebruikt om reparatiematerialen te kopen.

Formulierenfabriek

WelZijn Krimpenerwaard is weer aanwezig met de Formulierenfabriek voor inwoners die wat hulp en ondersteuning wensen bij het invullen van (digitale) formulieren. Zij krijgen de mogelijkheid om met allerlei vragen als toeslagen, kwijtscheldingen, aanmeldingen naar de Formulierenfabriek te komen. Een vrijwilliger zit hier klaar met zijn of haar laptop voor informatie en advies. Om goed en snel geholpen te worden is het belangrijk om uw DigiD en BSN bij u te hebben.

Historisch Café

Daarnaast is ook de Historische Vereniging Haastrecht aanwezig. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto’s aanwezig zijn.

Zaterdag 4 november om 20.15 uur

Van Beethoven tot Bacharach

Stedelijke Harmonie Caecilia nodigt u van harte uit voor een onvergetelijke avond vol prachtige muziek. Tijdens ‘Van Beethoven tot Bacharach’ wordt u meegenomen op een reis door de tijd en verschillende muzikale stijlen. Van de majestueuze composities van oude meesters tot de tijdloze hits van Burt Bacharach. Dit concert belooft een diverse ervaring te worden voor alle leeftijden. De avond is een eerbetoon aan overleden componisten, waarbij we hun muzikale erfenis vieren en hun tijdloze meesterwerken opnieuw tot leven brengen. Het is een hommage aan degenen die de muziekwereld hebben gevormd en ons hebben achtergelaten met een schat aan prachtige composities. Het orkest, onder leiding van dirigent Mark Beursgens, speelt een uitgebreid repertoire dat zowel kenmerkende klassieke meesterwerken als eigentijdse melodieën omvat. Het belooft een avond te worden waar muziekgenres samenkomen en harmonieus versmelten, een viering van zowel het verleden als het heden van de muziek. Mis dit muzikale evenement niet en reserveer snel uw kaarten op www.caeciliagouda.nl

Zondag 5 november om 20.15 uur

Sjaak Bral ‘Vaarwel 2023’

Ieder jaar krijgt de oudejaarsconference die het verdient. Maar dan wel van de meester zelf: Sjaak Bral. Hij fileert voor alweer de 27e (!) keer ditmaal het jaar 2023. Hij scheidt het nieuws van echt en nep, knipt de hoofd- van de bijzaken los en verpakt het grote én kleine leed in een heerlijke theateravond volop humor, muziek en snedige analyses. Omzien naar 2023, nog één keertje, waarom niet? Daarna: voluit voorwaarts. Wie te lang achteromkijkt, stoot zijn hoofd aan de toekomst.

Kaarten zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Historisch Café
Stedelijke Harmonie Caecilia
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 9 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 11 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 14 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00