Filmavond ‘De Veroordeling’
Filmavond ‘De Veroordeling’

Deze week in Concordia

Algemeen

Filmavond ‘De Veroordeling’

Donderdag 26 oktober om 20.15 uur

Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg, waardoor het leven van de klusjesman en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze ‘trial by media’ besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

Zaterdag 28 oktober om 20.15 uur

Rolling Stones tributeband Exile

Exile focust zich op de rauwe energie van The Rolling Stones uit de late jaren zestig en vroege jaren zeventig. Vooral omdat het deze periode in de rock-‘n-roll-geschiedenis was die de Stones onvergetelijk maakte. Exile (basis in Rotterdam) werd opgericht in de zomer van 2019 en had een snelle start met optredens door heel Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België en zag de agenda door de Corona-crisis weer snel leeglopen.

Exile is een groep professionele muzikanten die al jaren samenwerken en elkaar hebben leren kennen tijdens het giggen met Herman Brood, Gruppo Sportivo, Normaal e.a. Deze keer besloot de groep rock-‘n-roll-verslaafden weer samen te komen, simpelweg vanwege hun liefde voor muziek van de Stones, zónder te proberen om een imitatie te zijn maar juist om de vibe van de Stones op hun best te pakken. Een 2,5 uur durende show, overladen met hits maar de ‘hidden gems’ en album-tracks worden zéker niet geschuwd!
Kaarten zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl

Zondag 29 oktober om 14.30 uur

Country Café

Deze editie staat in het teken van het prachtige instrument: de Dobro of ook wel de Resonator Guitar genoemd. Op het verlanglijstje van het Goudse Trio Change of Key, de initiator van Country Café Concordia, stond al langer de wens om samen met dobrospeler Patrick van Gerven een repertoire samen te stellen om het publiek kennis te laten maken met dit prachtige instrument. De naam Dobro is een afkorting van Dopyera Brothers, de Slowaaks-Amerikaanse grondleggers van dit instrument en dobro betekent tevens ‘goed’ in het Slowaaks. Het karakteristiek geluid van dit instrument wordt veelal gebruikt in Country, Bluegrass en Bluesmuziek en dan met name in een (semi) akoestische opstelling van de musici. De sfeervolle ambiance van de mooie Theaterzaal van Concordia met de prachtige akoestiek is bij uitstek geschikt om kennis te maken met de Dobro. De zaal gaat open om 14.00 uur. Reserveren kan via info@marykee.com of 06 54918147.

Rolling Stones tributeband Exile
Country Café: het Goudse Trio Change of Key met dobrospeler Patrick van Gerven
Afbeelding
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 13 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 15 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 18 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00