Wessel, middenin, wil automonteur worden, Stef (re) de baas van de Bruyn transport!
Wessel, middenin, wil automonteur worden, Stef (re) de baas van de Bruyn transport!

Leukste week van de zomervakantie

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Op de folder van de Kindervakantie-week De Heksenketel staat met dikke letters; beleef de leukste week van je vakantie ooit! Dat is aardig gelukt als je alle verhalen hoort op het gezellige en drukke terrein bij Tjonkie. Het was drukker dan alle andere jaren, het thema dit jaar was ‘Ik word wat ik wil’ en daarvoor hadden ze veel ondernemers ingeschakeld. Bijzonder is het dat zowel de aloude activiteiten zoals broodje bakken als de gloednieuwe workshops allemaal een groot succes waren.

De Heksenketel vakantieweek is er voor alle kinderen van Oudewater. Daar beginnen we ons artikel dan ook mee. Een aantal kinderen beantwoorden de volgende vragen: “Wat vond je het leukste deze week?” en “Wat wil je worden?”.

Lieke van 8 is de hele week geweest. Beeldjes verven en een knikkerzak maken vond ze heel leuk. Ze wil politieagent worden!

Jochem van 8 vond koken heel erg leuk en maakte een worstenbroodje. Hij heeft met hutten bouwen geholpen en wil ingenieur worden!

Djayson van 10 deed ook mee met hutten bouwen en vond het verkopen van ijsjes erg leuk. Hij wil profvoetballer worden.

Niene van 8 vond de activiteit waterscience erg leuk en maakte daar een ludieke bellenblazer. “Ik wil gymjuf worden!”

Stef van 10 was ook te vinden bij het hutten bouwen. Hij wil de baas worden van De Bruyn Transport! Tot slot Wessel van 9 die broodjesbakken leuk vond en de techniek workshop. Hij ontdekte daardoor deze week dat hij automonteur wil worden!

Meer dan 750 kinderen

De organisatie van de Heksenketel vakantieweek had er dit jaar veel voor gedaan om het overal bekend te maken wat het programma was. “De marketing was dit jaar extra goed en het zorgde voor een mega opkomst. We hadden 550 paspoorten gemaakt en daar waren we op maandag al doorheen. Uiteindelijk zijn er zeker 750 kinderen geweest!” Lars Vermey zit nu vier jaar in het bestuur en vertelt enthousiast dat ze dit jaar een aantal nieuwe dingen hadden bedacht. “Er waren veel oude maar ook nieuwe activiteiten. En omdat we met beroepen aan de slag gingen zijn ondernemers ingeschakeld om een workshop te geven. Dat was echt een succes!” Er waren oorlogsveteranen met de workshop ‘militair voor één dag’, een workshop met een 3d-printer, de brandweer deed wat extra’s en er waren een kapper, een styliste en noem maar op. “Alles was echt zó leuk. Maar ook het cluedo adventure op dinsdagavond voor 10 jaar en ouder was een schot in de roos. Maar liefst 150 deelnemers!

Om niet voortdurend in superlatieven te vervallen kun je wel stellen dat het allemaal top was. “Het was keihard werken”, beaamt Lars, “Want op zoveel kinderen hadden we niet durven hopen. Maar de sfeer is super goed geweest.” Vijftien vrijwilligers zijn het hele jaar al bezig geweest met voorbereiden en in de week zelf klopten gelukkig ook nog mensen aan om te helpen. Er waren in totaal zeker honderdvijftig vrijwilligers!

Tot slot nog iets over een op het laatst toegevoegde activiteit. Er was voor kinderen, die niet goed tegen drukte en veel prikkels kunnen, een speciale prikkelarme activiteit toegevoegd. De brandweer deed met hen een aparte oefening en ze deden nog een andere activiteit. Ook een mooi initiatief dat door elf kinderen werd bezocht. “We zijn heel blij dat de vernieuwde opzet een succes blijkt te zijn!”

De Huttenbouw is altijd een groot succes, deze keer een recordaantal van dertig hutten (foto van Jorijn Bleijs - De Heksenketel).
Workshop 'militair voor één dag' (foto van Jorijn Bleijs - De Heksenketel).
Bingo.
Schminken hoort er elk jaar weer bij natuurlijk.
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 15 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 17 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 20 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00