Afbeelding
Foto: pr

TIP Linschoten ‘De Ballensnoeperij’ voldoet aan vraag

Algemeen

Enigszins verraste 4000ste bezoeker

Vorige week zaterdag werden in Historisch- en Toeristisch Informatie Punt De Ballensnoeperij de 4000ste en 4001ste bezoeker feestelijk verwelkomd. Fietsend door de monumentale Dorpstraat werd de aandacht van Martin en Carla Donath getrokken door ‘De Ballensnoeperij’. Een reden voor hen om even af te stappen en wat informatie te vergaren voor een dorpswandeling. Maar voor aanvang van de dorpswandeling kreeg Carla blij verrast, eerst een feestelijk Linschotenpakket aangeboden.

Het lange vrije weekend, mooi weer en een familiebezoek was voor het echtpaar uit Alphen aan de Rijn een reden om met de camper enigszins dichtbij huis op pad te gaan. Het Groene Hart wat beter leren kennen was de uitdaging. Na Oudewater op vrijdag stond er, op aanraden van de uitbater van de Bloklandse camperplaats ‘Nieuw Vogelenzang’, voor zaterdag een bezoek aan Linschoten op het programma.

Linschoten voorziet culinaire mogelijkheden, zelfs één met een met Michelin ster. Het dorp biedt tevens aantrekkelijke overnachtingsmogelijkheden. In opties voor activiteiten zoals o.a. een historische dorpswandeling onder leiding van een gids en een boottocht aan boord van kleivlet De Avontuur op vrijdagmiddag (aanmelden voor donderdag) en op afspraak kan TIP-Linschoten voorzien. Door De Ballensnoeperij zijn in eigen beheer aantrekkelijke dorpswandelingen en fietstochten uitgebracht.

Voor de organisatie van de winkel en de medewerkers is de 4000ste bezoeker een gigantische opsteker. Dat al binnen twee jaar zoveel mensen die gebruik gemaakt hebben van de door TIP-Linschoten verstrekte informatie, service en reserveringen dat had toch niemand kunnen bedenken. TIP-Linschoten is slechts vier dagdelen per week geopend. Vrijwilligers meld je aan! Door de coronapandemie was ook De Ballensnoeperij maandenlang genoodzaakt om te sluiten en toch nu dit gigantische aantal klanten. Gelukkig konden passanten wel de in de etalage ingerichte historische exposities bewonderen. Zelfs toeristen uit het buitenland hebben De Ballensnoeperij gevonden.

www.oud-linschoten.nl/de ballensnoeperij

Afbeelding
Kampioenen 2 uur geleden
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 16 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 17 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 18 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 23 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos gisteren
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 19 apr, 09:00
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00