Afbeelding
Foto: pr

Welke geheimen gaan schuil achter de deuren van Huis te Linschoten

Algemeen

Naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de Vereniging Oud-Linschoten opent Huis te Linschoten haar deuren voor een heel bijzonder initiatief. Uit waardering voor de door de plaatselijke historische vereniging verrichte werkzaamheden tot behoud van het plaatselijk erfgoed, nodigt de Stichting Landgoed Linschoten eenieder uit die interesse heeft in de geschiedenis van Het Huis, haar bewoners en de relatie met het dorp Linschoten, voor een boeiende lezing.

Geheimen

Welke geheimen gaan schuil achter de deuren van Het Huis. Hoe hielden de bewoners de voeten warm in de koude 19de eeuw en welke persoon had een verbinding met de kerk in het dorp? Dit en nog veel meer komt aan de orde tijdens de voordracht ‘De bewonersgeschiedenis van Huis te Linschoten’ door Collectiebeheerder van het Huis te Linschoten, Hannelore Valentijn.

Kaartverkoop

De bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 10 mei in de Grote Zaal van het ‘kasteel’. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 tot circa 21.30 uur. Toegangskaarten 7,50 euro p.p. inclusief de koffie/thee met iets lekkers worden verkocht bij ‘De Ballensnoeperij’, Dorpstraat 45 te Linschoten. Deze is geopend op donderdag- en vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan jubilaris Vereniging Oud-Linschoten. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Het Huis is alleen bereikbaar te voet of per fiets.

Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy 12 uur geleden
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 14 uur geleden
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 17 uur geleden
Afbeelding
Linschoten in oorlogstijd door de ogen van een kind 19 uur geleden
Afbeelding
Anjerconcert 2024 22 uur geleden
OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen 1 mei, 19:00
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter 1 mei, 17:00
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 1 mei, 15:00