Afbeelding
Foto: pr

Greenspot Oudewater, samen het groen mooier maken!

Algemeen

Kom naar de informatiebijeenkomst op 17 mei

Groenbeheer is een dankbaar gespreksonderwerp in Oudewater. De een vindt het groen slecht onderhouden en saai, de ander ergert zich groen en geel aan de verwilderde wegbermen en rotondes die op sommige plekken onveiligheid veroorzaken. En weer anderen pleiten voor meer biodiversiteit en natuurlijk(er) groenbeheer. Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Ook de gemeente wil het groen in de stad graag beter onderhouden, maar helaas ontbreekt het aan het benodigde geld en de menskracht.

Daarom heeft een groepje groene geelbuiken de handen ineen geslagen en Greenspots opgericht. De initiatiefnemers willen samen met plaatsgenoten het openbaar groen in Oudewater mooier maken en beter onderhouden door op een aantal plekken het groenbeheer zelf ter hand te nemen.

Een greenspot is, het woord zegt het al, een door buurtbewoners gekozen, afgebakend stukje groen dat door de bewoners zelf ingericht en onderhouden wordt. Het stukje grond en het onderhoudsteam kunnen klein of groter zijn en de beplanting kan verschillen. Samen vormen de teams Greenspot Oudewater, dat afspraken maakt met de gemeente. De gemeente draagt het beheer over maar zorgt wel voor het benodigde (tuin)gereedschap en een plek voor opslag en overleg.

Beginnen uw groene vingers al te jeuken? Kom dan woensdagavond 17 mei om 20.00 uur naar de informatiebijeenkomst in De Wulverhorst. Tijdens de bijeenkomst leggen de initiatiefnemers en enkele ervaringsdeskundigen uit hoe het werkt. Heeft u nu al een geschikt stukje groen in de wijk op het oog? We horen het graag. Tot de 17e!

Initiatiefgroep Greenspot Oudewater:
GreenspotOudewater@gmail.nl

Afbeelding
Anders kijken naar je gezin? 14 uur geleden
Afbeelding
Wandelchallenge van start 16 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 21 uur geleden
Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 27 apr, 17:00
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 27 apr, 12:00
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 26 apr, 19:00
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00