Links de mensen van de molen, in het midden de duofiets, rechts ‘t Bakkershuis.
Links de mensen van de molen, in het midden de duofiets, rechts ‘t Bakkershuis.

‘t Bakkershuis, Rijnhoven en molen verrast met gift fietsclub

Algemeen

Na ruim 43 jaar werd afgelopen jaar de fietsclub RTC Montfoort opgeheven. In de kas was nog geld aanwezig. De leden van de voormalige fietsclub besloten dat bedrag te verdelen over drie goede doelen die ze nauw aan het hart liggen. Afgelopen donderdag was de uitreiking van de cheques en bloemen bij molen De Valk.

Een blije vrijwillige duofietser had de nieuwe duofiets van het Antoniushof al ingewijd. Die stond - met de eerste meters op de teller - klaar om gefotografeerd te worden voor de krant. Tussen 19.00 uur en 19.30 vond de happening plaats en druppelde langzamerhand iedereen binnen in de molen, waar het lekker warm was en de koffie klaar stond. John van der Lit van wijlen de fietsclub sprak een woordje bij uitreiking van de cheques. 6700 euro werd er verdeeld over de drie goede doelen, die op hun beurt sprakeloos waren. “In het jaar van de Tour hebben we genoten van hoe de molen versierd werd. De fietsclub heeft wat dat aangaat, wel echt een band met de molen.”

Al 45 gasten

Hij vervolgde: “Voor ‘t Bakkershuis geldt hetzelfde. Jullie organisatie werd voorgedragen. Alsjeblieft”, zei hij bij het overhandigen van de cheque. Trudy Boogaards vertelde dat de fiets voor een groot deel bekostigd werd met deze gelden, maar dat ook ondernemers in Montfoort hadden bijgedragen aan het afbetalen van de fiets. “Dat heel Montfoort er veel plezier van mag hebben. Al 45 gasten hebben we. Die zijn al allemaal ingedeeld”, aldus Trudy Boogaards.

Extra bijdrage

Molenaar Henk Visser sprak nog enigszins ontroerd een dankwoord aan de fietsclub. “Het is jammer dat de fietsclub zich heeft moeten opheffen”, zei hij. “We hebben een kleine groep die doorgaat, maar het is zonde.” Hij sprak de wens uit dat de drie partijen er alles aan zouden doen om die gift samen ook goed te benutten. Tenslotte gaven Ad en Liesbeth van Rooijen nog een extra bijdrage voor de duofiets. “Zo fijn. Die ritjes op de duofiets zijn niet meer weg te denken uit Montfoort”, aldus Trudy.

De molenaars kreeg de eerste cheque uitgereikt.
't Bakkershuis kreeg de tweede cheque overhandigd.
Naast de gift hadden ondernemers uit Montfoort ervoor gezorgd dat de duofiets helemaal afbetaald werd.
Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 53 minuten geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 17 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 19 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 22 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00