"Het wordt ... ‘Shrek the Musical’."
"Het wordt ... ‘Shrek the Musical’." Foto: Siem van der Burg

Treatief brengt ‘Shrek the Musical’ in Oudewater

Algemeen

“Ze wilden me voor de foto van de aankondiging al groen schilderen, maar dat heb ik toch maar even niet toegestaan”. De nieuwe voorzitter van Treatief, Marcel Heijmans, laat met trots de beeltenis van Shrek op de iPad zien. Er werd door velen al een aantal weken druk gespeculeerd over welke musical het zou worden, maar nu is het dan officieel. “Het wordt ... ‘Shrek the Musical’.”

Nieuw bestuur

Na de succesvolle uitvoering van ‘The Sound of Music’ in 2022 kondigden de voorzitter (Ton Mastwijk), secretaris (Ineke Sluis) en penningmeester (Jan Stoof) aan dat ze er na véle jaren toch ècht mee gingen stoppen. Gelukkig werden er vervangers gevonden die de continuïteit van Treatief kunnen waarborgen. Het nieuwe bestuur bestaat uit Marcel Heijmans (voorzitter), Sandra van Heemskerk (penningmeester), Karin Stoof (secretaris) en de bestuursleden: Lars Vermeij, Annemieke Rutges-Kleijn, Brenda Reijken, Daniella Hauser en Judith Verhoef.

Keuze voor Shrek

“Samen met Dennis de Groot, die de regie weer op zich neemt, hebben we de keuze voor Shrek the Musical gemaakt”, zegt Heijmans. “We wilden weer een grote productie brengen, met een gemengde ‘cast’ (van vrouwen, mannen, volwassenen en jeugdigen), die aanspreekt bij een breed publiek in Oudewater en omgeving. Sommige producties van ons wensenlijstje waren niet beschikbaar omdat ze door professionals gespeeld worden in de periode dat wij willen spelen of omdat andere gezelschappen de rechten al hadden gekocht. Met Shrek denken we weer een heel leuke productie in huis te hebben gehaald.”

Uitvoeringen en repetities

“We gaan acht uitvoeringen geven van 11 tot en met 20 april 2024 in sporthal De Noort Syde. Die wordt weer helemaal omgebouwd tot een groots theater. Repeteren doen we van september 2023 tot april 2024 op vrijdagavond in Tjonkie. In de periode kort voor de uitvoeringen zullen we ook een aantal maal een zaterdagrepetitie organiseren.

Audities

Op 31 maart en 1 april zullen de audities plaatsvinden. Opgeven kan tot uiterlijk 1 maart via de site www.treatief.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over Treatief en over de musical.

Siem van der Burg

Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 1 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 15 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 22 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00