Marijn/Maria repeteert met het theaterorkest van Timo Pronk.
Marijn/Maria repeteert met het theaterorkest van Timo Pronk. Siem van der Burg

De spanning neemt toe voor Treatief

Algemeen

Het aftellen is begonnen voor de organisatie en de ‘cast’. De première van ‘The Sound of Music’ vindt plaats op 14 april. Geen plankenkoorts of slapeloze nachten, maar wel gezonde spanning, enthousiasme en trots. Voorzitter Ton Mastwijk van Treatief en hoofdrolspeelster Marijn van Amstel zijn er druk mee en helemaal vol van. “We gaan er weer wat moois van maken en zijn er helemaal klaar voor!”

Marijn is Maria

Marijn kwam zeven jaar geleden in Oudewater wonen en maakte kennis met Treatief toen ze de uitvoering van Ciske de Rat had gezien. “Ik verwachtte eigenlijk een suffe vertolking van die musical”, zegt Marijn. “Ik was echter aangenaam verrast over het hoge niveau van die voorstelling en nam mij voor om met het eerstvolgende project mee te doen. Dat ik de hoofdrol toebedeeld zou krijgen had ik zeker niet verwacht. In mijn jeugd heb ik wel gezongen en ik heb met ‘Dromen’ van Cessibon meegedaan, maar een hoofdrol in een musical had ik in mijn stoutste dromen niet kunnen voorzien. De rol past naar mijn mening wel goed bij mij, het is geweldig om te doen, wel héél intensief. Gelukkig krijg ik van het thuisfront genoeg steun. Mijn man en de opa’s en oma’s steunen mij om de kinderen op te vangen tijdens de repetities en de uitvoeringen. Ook in de aanloop naar de uitvoeringen, zodat ik komende week wat rust kan nemen en fit aan de start kom”.

Hooggespannen verwachtingen

Ton Mastwijk is er van overtuigd dat Marijn de hooggespannen verwachtingen waar gaat maken. “Ze kan het èn gaat er vol voor! Net als regisseur Dennis de Groot, de spelers, het orkest en andere betrokkenen (zoals de mensen van de kleding, grime, catering, zang- en danscoaches, decorbouw en het orkest)! Iedereen ziet er enorm naar uit. Er is in een korte periode heel veel gebeurd. In januari twijfelden we nog of het door kon gaan en nu zijn we er klaar voor om negen uitvoeringen van ‘The Sound of Music’ te laten zien en horen. Het verhaal zal vooraf door menigeen misschien als een ‘over de top’ romantische verhaal beoordeeld zijn. Helaas is het verhaal van de familie ‘Von Trapp’, die moet vluchten vanwege een oorlogsdreiging, heel actueel in deze tijd. De bezoekers zullen ontroerd zijn.”

Kaarten

“Dat zullen er gelukkig weer heel veel zijn! Een groot deel van de kaarten is al verkocht. De resterende kaarten zijn te bestellen via de site van Treatief: www.treatief.nl. Op vrijdag 8 april gaan we tussen 11:00 en 13:00 uur nog een keer kaarten verkopen in de COOP voor diegenen die het niet handig of makkelijk vinden om via het internet kaarten te kopen.”

Steun van vrijwilligers en sponsers

“Gelukkig kon Treatief voor de productie van ‘The Sound of Music’ weer rekenen op een groot aantal sponsors”, zegt Ton Mastwijk. Zonder hun bijdrage zouden onze grote producties onmogelijk te realiseren zijn. Daarnaast is de hulp van een grote groep vrijwilligers, voor de organisatie en voor een veelheid aan ondersteunende taken, onontbeerlijk. Wij zijn overigens nog wel op zoek naar vrijwilligers die als gastheer of gastvrouw willen fungeren bij de voorstellingen.” Aanmelding kan via info@treatief.nl

Treatief gaat er vanuit dat ze, net als bij de vorige producties, weer heel veel mensen uit Oudewater en omliggende gemeenten, een mooie middag of avond kan bezorgen en dat Oudewater weer trots kan zijn op wat er in de stad allemaal georganiseerd en gerealiseerd wordt. Waar een kleine stad groot in kan zijn!

Siem van der Burg

De drie setjes van de kinderen 'Von Trapp' in actie met Maria en het Theaterorkest.
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 11 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 12 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 13 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 20 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00