Cesar met zijn zelfgemaakte drumstel,onder andere gemaakt van augurkenblikken.
Cesar met zijn zelfgemaakte drumstel,onder andere gemaakt van augurkenblikken. Foto: Mireille van der Ham

Cesar Zuiderwijk bracht ‘De naakte waarheid’ naar Haastrecht

Algemeen

Solo-theatervoorstelling met een flinke dosis humor

Vrijdagavond 3 februari konden muziekliefhebbers in Theater Concordia genieten van de theatershow van drumlegende Cesar Zuiderwijk. In zijn voorstelling ‘De naakte waarheid’ pakte hij uit met een vat vol herinneringen, levendige verhalen, tips voor bijzondere drumtechnieken en een onmiskenbare dosis drumhumor.

Golden Earring

De inmiddels 74-jarige Cesar, geboren als Cornelis Johannes Zuiderwijk, speelde vijftig jaar lang bij de Haagse rockband Golden Earring. Hierdoor hij heeft meer dan genoeg verhalen en tips. Hij vertelt ze allemaal in deze solotheatershow.

Golden Earring was een wereldberoemde band met gigantische hits als ‘Radar Love’, ‘When The Lady Smiles’ en ‘Twilight Zone’ waarmee zij talloze tours hebben gemaakt over de hele wereld. Genoeg te vertellen dus voor Cesar.

Op het podium hangt een doek achter het meest recente showdrumstel, waar allerlei foto’s uit het leven van Cesar op te zien zijn. Tijdens zijn show neemt hij het publiek mee in de herinneringen die bij de foto’s horen. Dit gaat van een trouwfoto van zijn ouders, het overlijden van zijn vader tot het afwerken van zijn bucketlist om andere bekende drummers over de hele wereld eens de hand te schudden. En dat laatste lijkt hem aardig gelukt te zijn!

Augurkenblikken

Het allereerste drumstel van Cesar maakte hij zelf. Op het podium laat hij zien dat hij het nog steeds heeft en er nog een knap stukje drumwerk op weg kan slaan. Het drumstel is gemaakt van augurkenblikken, een waston met de bijbehorende deksels, die functioneren als bekkens en een paar halve bezemstelen om de blikken en deksels op te zetten. Cesar trakteerde het publiek op fenomenale drumpartijen en gaf ze zelfs de mogelijkheid om zelf nog even een vierkwartsmaat mee te komen drummen. Dat lieten verschillende enthousiaste drummers, waaronder twee tieners, zich niet nog een keer zeggen. Zij maakten daar graag gebruik van, tot groot vermaak van de zaal.

Mireille van der Ham

Een man en twee jongens uit het publiekmochten de sfeer van wel heel dichtbij proeven.