Afbeelding
Foto: pr

Nieuwe tankautospuit voor Haastrecht

Algemeen

Op zaterdag 7 januari neemt brandweerkazerne Haastrecht een nieuwe tankautospuit in ontvangst. Burgemeester Bouvy-Koene en de Regionaal Commandant Hans Zuidijk zijn bij dit feestelijke moment aanwezig.
Behulpzaam, daadkrachtig en deskundig; dat zijn de waarden waar de brandweer voor staat. Om deze waarden ook in de toekomst optimaal in te kunnen vullen, krijgen de kazernes in Veiligheidsregio Hollands Midden nieuwe voertuigen. Voor de kazerne Haastrecht gaat het om een tankautospuit.

Vanaf 15.00 tot 17.00 uur zijn de bewoners van Haastrecht van harte welkom om het nieuwe voertuig te komen bekijken.

BHM vernieuwt

Brandweer Hollands Midden (BHM) vernieuwt dus. Alle 45 kazernes krijgen nieuw materieel geleverd. Dit kan gaan om een autoladder, een tankautospuit en/of een WTS-500. De huidige autoladders zijn twintig jaar oud en zijn aan vervanging toe. De nieuwe autoladders zijn technisch beter uitgerust, zijn meer wendbaar en de ladder zelf kan een knik maken; handig in dichtbebouwd gebied. De te vervangen tankautospuiten zijn nog uit de tijd van voor de regionalisering en zijn technisch en financieel afgeschreven. De WTS-500, waarbij WTS staat voor Water Transport Systeem, is een geheel nieuw voertuig waarmee de veiligheidsregio inspeelt op veranderde beschikbaarheid van bluswater. Deze voertuigen zijn inmiddels al operationeel.