Afbeelding
pr

Romantisch zomerconcert te Oudewater

Algemeen

Op zaterdagmiddag 6 augustus is organist Aldert van Hoornaar te gast in de Grote kerk te Oudewater. Hij zal een romantisch programma spelen, met orgelwerken die zowel voor de toevallig voorbijkomende toerist interessant zijn (omdat ze aangenaam klinken) als voor de kenner (omdat je deze muziek bijna nooit hoort).

Op het koororgel klinkt van Johann Georg Herzog (1822-1909) de Passacaglia in g-moll. Dit is een thema met vijftien variaties en een fuga. Dit werk droeg de componist op aan een vrouwelijke leerling / bewonderaar. Je hoort de romantiek erin!

Vervolgens zal het Kam-hoofdorgel klinken in werken van de Duitse componist Gustav Adolf Merkel (1827-1885). Het gaat om deze drie stukken: ‘Praeludium und Fuge in h-moll’, Choralvorspiel: ‘O Traurigkeit, o Herzeleid’ en tot besluit de Fantasie nr. 5 in d-moll.

Deze werken werden geschreven in de tijd dat het Kam-orgel gebouwd werd. Een mooie kans om een muzikale tijdreis te maken naar de 19e eeuw!

Dit zaterdagmiddagconcert start om 15.00 en de toegang is (zoals altijd), gratis en de organist zal zelf het een en ander vertellen over het programma. Iedereen is van harte welkom….

Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 12 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 13 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 14 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 21 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00