Afbeelding
Jan de Rooij

Orgelconcerten Oudewater

Algemeen

Drie maandagen achter elkaar zal het orgel van de Franciscuskerk in volle glorie klinken. Dit prachtige instrument van Maarschalkerweerd staat drie concerten lang in de belangstelling. Orgelliefhebbers smullen bij het horen van de klank van de fraaie klankkleuren. En ook als u niet een vaste bezoeker bent van orgelconcerten, valt er veel te horen en te zien in dit Godshuis aan de Kapellestraat. De ramen en het schilderwerk zijn namelijk weer hersteld. De akoestiek is weer als vanouds. De concerten beginnen om 20.00 uur. Vanaf 19.30 staan de deuren wagenwijd open om u te verwelkomen. De concerten duren ongeveer een uur. De entree is slechts €.10,- per concert. We hopen u welkom te mogen heten.

Tijdens drie concerten zullen vier organisten voor u spelen. Op maandag 24 augustus spelen stadsorganist Gerben Mourik en André van Vliet. Op 31 augustus komt de organist van de Bonaventurakerk uit Woerden: Geerten Liefting. En de serie sluit met een concert van de jonge en talentvolle organist Leendert Verduijn.

Eerste orgelconcerten

Maandag 24 augustus is het eerste concert in een serie van drie in de Franciscuskerk van Oudewater. Maar liefst twee organisten treden aan. Te weten: Gerben Mourik en André van Vliet.

Eerstgenoemde is geen onbekende in de stad. Integendeel. Als organist van de Grote Kerk en als Stadsorganist heeft hij zijn sporen verdiend. Maar ook buiten de stad en zelfs buiten de landsgrenzen is Gerben een graag geziene gast tijdens concerten en op festivals. Op zijn programma’s staan meestal werken van Nederlandse componisten, zo ook de 24e. Jan Nieland en Aart de Kort vertegenwoordigen dit aandeel. Samen met de Parijzenaren Saint-Saëns en Bonnet maken zij het programma van Gerben compleet.

Ook André van Vliet komt met componisten uit Frankrijk en Nederland naar Oudewater. Niet dat hij maandag ver moet reizen. Want vanuit de Oudewaterse voorstad Polsbroek kan hij het op de fiets af. Van Ronald de Jong staan drie werken op het programma. Eén daarvan is een hommage aan Louis Vierne. En deze componist is het die we dit jaar herdenken vanwege het feit dat hij 150 jaar geleden werd geboren. De wordt besloten met een Psalm bewerking van de in 1920 geboren organist Willem Vogel. En dit werk werd weer opgedragen aan Herman van Vliet: voorheen organist van Oudewater en leraar van André. Kortom een boeiend programma.

U bent welkom vanaf 19.30 om de kerk eens goed te bewonderen. En om 20.00 start het programma met een toelichting van de beide organisten.
U kunt zich aanmelden op het volgende mailadres: concertenoudewater@gmail.com. 
Tevens kunt u bij de ingang gebruik maken van een pinapparaat inzake de entree.

Afbeelding
Een Luisterend Oor 2 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 4 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 9 uur geleden
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00
Afbeelding
Bestemmingsplan 'De Bleek' waarschijnlijk in de loop van 2025 van start 8 dec., 18:00
Afbeelding
De gezonken pont van Hekendorp 8 dec., 17:00