Padellen


Foto’s gemaakt door Nancy Versteeg
Padellen Foto’s gemaakt door Nancy Versteeg

Zonnig Asbest Assist 40+ Padel & Tennistoernooi groot succes

Op vrijdag 8 juli en zaterdag 9 juli vond het Asbest Assist 40+ toernooi plaats in Haastrecht. Dit tennistoernooi is ooit begonnen als het ‘thuisblijverstoernooi’ voor de leden die (nog) niet op vakantie gingen. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot wat het nu is: een volwaardig open 40+ toernooi met padel en tennis.

46 koppels (92 deelnemers) verdeeld over 28 tenniskoppels en 18 padelkoppels, die uit de weide omgeving kwamen, deden mee. Zo waren er koppels uit Schoonhoven, Bergambacht, Reeuwijk, Nieuwerkerk en zelfs Bleijswijk en Loosdrecht. Uiteraard deden er ook veel leden van HLTC Bergvliet zelf mee. In dit toernooi wordt er alleen door tennis en padeldubbels gespeeld. (Het is qua tijd niet mogelijk om ook nog enkelspelen plaats te laten vinden). Dit betekende dat alle 10 de banen (6 gravel en 4 padel) vanaf vrijdagavond tot eind zaterdagmiddag volledig volgepland waren met tennis- en padelwedstrijden. Elke koppel speelde op vrijdagavond 2 wedstrijden van 50 minuten en op zaterdag 3 wedstrijden in hun poule van 6 koppels die zoveel mogelijk op sterkte ingedeeld waren en minimaal 40 jaar oud waren. Je kreeg hiervoor vaak leuke en spannende wedstrijden.

Op vrijdagavond 8 juli om 18.30 uur werden de eerste ballen gespeeld t/m 22.40 uur waarna er nog nagepraat kon worden. Op zaterdagochtend 11.00 uur ging het toernooi weer verder tot ongeveer 17.00 uur waarna de prijsuitreiking plaats vond met de door wijnkoperij & slijterij ‘Bij de Sluis’ gesponsorde prijzen en ze aan de BBQ van Keurslager J. Boere konden beginnen. Binnenkort gaat de organisatie, samen met de sponsor Vincent Oosterwijk van Asbest Assist praten om volgend jaar het culinaire gedeelte van het toernooi nog verder uit te breiden.

Wie waren de winnaars?

Tennis Dames Dubbel A

Carola Hertog & Mariska Zijderhand (1e prijs)

Monique v Kersbergen & Marnie Berghout (2e prijs)

Tennis Dames Dubbel B

Marjon Plomp & Linda de Wijn (1e prijs)

Wendy Boon & Anouschka Elie (2e prijs) 

Tennis Gemengd Dubbel

Daphne en Jeroen de Wit (1e prijs)

René Steenbergen & Lucie Smeenk (2e prijs)

Tennis Heren Dubbel

Rob de Bie & Ronald vd Schaft (1e prijs)

René Baas & Theo Klein (2e prijs)

Padel Poule A

Erik Naafs & Mark de Rijter (1e prijs)

Robin Bestebreurtje & Paul Holleman (2e prijs)

Padel Poule B

Peter v Bijsterveld & Paul Wesseling (1e prijs)

Alex Drost & Fons Koeman (2e prijs)

Zo lang er geen sneeuw op de padelbanen ligt kan er op deze vier banen gespeeld worden. De zes graveltennisbanen blijven open zolang het niet vriest. In het voorjaar gaan de tennisbanen 2 weken dicht om de toplaag weer te vervangen en klaar te maken voor het nieuwe seizoen.

Wat is Padellen?

Padel (spreek uit als Pá-del) is een combinatie van tennis, squash en beachball. Je speelt het twee tegen twee op een baan met 4 glazen wanden. Het gebruik van de wanden om de baan geeft het spel een extra dimensie. Net als bij tennis mag de bal 1x het oppervlakte raken voordat hij naar de overkant moet. De bal moet eerst botsen op de grond voor hij één van de wanden raakt. Het doel is om de tegenspelers te beletten de bal terug te slaan. Spelers mogen de bal onmiddellijk met volley spelen of na de bots spelen.

*Kennismaking met tennis/padel

Maak kennis met tennis en padel tijdens een lidmaatschap van drie maanden. Het ‘kennismakingslidmaatschap’ kan op elk moment van de maand ingaan en kost 49,95 Euro. Tijdens deze periode kunt u als volwaardig lid van de HLTC Bergvliet volop gebruik maken van de tennis- en padelbanen.

Door Hester van der Vlist

Meer berichten