Bert van Noord (rechts) en Peter van Bijsterveld zijn enthousiast over het vernieuwde tenniscomplex met vier padelbanen.
Bert van Noord (rechts) en Peter van Bijsterveld zijn enthousiast over het vernieuwde tenniscomplex met vier padelbanen. Cees Reichard

Nieuwe padelbanen voor tennisclub Bergvliet

Algemeen

Tennisaccommodatie optimaal geschikt voor tennis en padel

Tennisclub Bergvliet in Haastrecht opent met de paasdagen vier padelbanen naast de zes bestaande tennisbanen,. De vereniging beschikte al over twee padelbanen. Vanaf eind januari zijn twee nieuwe banen aangelegd en gelijktijdig werden de eerste twee gerepareerd. De kleur van de tennisbanen, rode gravel en de terracottakleur van het kunstgras van de padelbanen steekt prachtig af tegen het groen van de polder. Door de ligging en het uitzicht is het een prachtig park. De leden kunnen nu weer optimaal gebruik maken van de gehele accommodatie.

Voorzitter Bert van Noord en penningmeester Peter van Bijsterveld vertellen dat de padelsport bij Bergvliet razend populair is. Er waren twee banen en de leden klaagden dat ze niet voldoende konden spelen. Er was een grote behoefte aan uitbreiding. En zo besloot de tennisvereniging om nog twee nieuwe padelbanen aan te leggen.

Het padellen zorgde voor een flinke toestroom van nieuwe leden. Sinds april vorig jaar zijn er 180 nieuwe aanmeldingen. Driekwart werd lid om alleen te kunnen padellen en de anderen voor tennis en padel. Daarbij komt ook nog dat veel huidige tennissers ook de padelsport gingen spelen.

Reparatie eerste banen

Eind januari is men met de aanleg van de nieuwe banen gestart. Gelijktijdig werd het padellen op de eerste banen gestopt voor reparatie die hard nodig was.

Rondom de padelbanen en de verbinding met het tennisparkonderdeel is er veel aandacht besteed aan de infrastructuur om er één accommodatie van te maken. Bert vindt dat dit tot de aankleding van het park behoort. Hij vindt dat dit goed gelukt is. Het ziet er ook allemaal mooi uit.

Het herfstachtige weer zorgde voor wat tegenslag. Het kunstgras met het zand kon door deze weeromslag niet gelegd worden. Daarnaast werden gereedschap en materialen door inbraak in de container van de bouwer gestolen. Ook verdwenen er elektriciteitskabels die al gelegd waren voor de verlichting.

Financiën

De reparatie en de aanleg van de banen is financieel mogelijk door middel crowdfunding onder de leden, giften van o.a. van de stichting Van den Akkerfonds en Museum Paulina Bisdom van Vliet, voorts subsidies, en vanuit de opgebouwde reserves van de vereniging. Er hoeven geen leningen afgesloten te worden.

De penningmeester kwam nog met het idee om een loyaliteitsabonnement in te stellen. Dit houdt in om leden aan zich te binden door hen voor tien jaar een loyaliteitsabonnement aan te bieden. Een goede actie, diverse leden zijn dit aangegaan.

Verhuur banen

De voorzitter zegt dat de vier banen het mogelijk maken om hiervan twee banen te verhuren. Niet-leden, verjaarspartijtjes en bedrijfsuitjes kunnen tegen betaling gebruik maken van de padelbanen.

De officiële opening van de vier banen is in het weekend van zaterdag 23 april. Daarna wordt het padel openingstoernooi gehouden.

Maandelijks zal er een Padel Clinic worden georganiseerd. Een padeldocent zal deze sport introduceren. Men kan hier aan deelnemen en een eerste ervaring met dit spel opdoen. Men krijgt tips en tricks waarmee men vooruit kan. Een laagdrempelige activiteit om kennis te maken met padellen.

Zie voor meer informatie www.bergvliet.nl.

Verduurzamen

De twee bestuursleden vinden dat naast de realisatie van de prachtige buitenaccommodatie, nu het clubhuis aangepakt moet worden. Er zijn op het tenniscomplex diverse acties uitgevoerd om het park duurzaam te maken. Hierbij mag gedacht worden aan de zonnepanelen, led-verlichting op de banen en led-lampen op en rondom het terras. Nu is het clubhuis aan de beurt. “Het bestuur hoopt aan het einde van dit jaar eerste stappen te kunnen zetten met betrekking tot de verduurzaming van het clubhuis. Isolatie van de vloer, de spouwmuren en het dak, het aanpakken van de beglazing. Dus er blijft werk aan de winkel”, aldus een enthousiaste voorzitter.

Padel in de lift

Bert en Peter zeggen vol trots dat Bergvliet de eerste vereniging binnen de gemeente Krimpenerwaard is die zowel tennis- als de padelsport in de buitenlucht aanbiedt. Zij hopen echter dat het niet blijft bij één vereniging. Qua aandacht en toestroom van sporters zit padel landelijk en regionaal in de lift. Het is dan alleen maar goed dat voor toernooien en het deelnemen aan de competitie er in de buurt meer aanbieders zijn.

Cees Reichard

Sari Bestebreurtje (85) en haar nichtje Sarah Bestebreurtje (6) hesen als oudste en jongste lid van de tennisclub Bergvliet de clubvlag.Dit deden ze op zaterdag 2 april als opening van het tennisseizoen 2022.
Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 2 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 16 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 23 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00