Organist Gerben Budding
Organist Gerben Budding

Bijzondere orgelbespelingen in de Grote of St. Janskerk in Montfoort

Elke zomer worden worden tijdens de open kerk in de Grote of St. Janskerk in Montfoort op zaterdag- en woensdagmiddagen om 14.00 uur een lunchconcert georganiseerd. De toegang is altijd gratis. Deze keer vinden er verscheidene concerten van enkele bijzonder getalenteerde vakorganisten plaats waaronder de internationaal bekende organist Gerben Budding.

Gerben Budding is kerkmusicus van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Daarnaast is hij curator muziek van de Stichting Goudse Sint-Jan.

Gerben is internationaal actief als concertorganist en werkt daarbij graag samen met vocalisten en instrumentalisten. Sinds 2018 vormt hij een sopraan-orgelduo met sopraan Nanette Mans. Hij is dirigent van een aantal oratoriumkoren, een symfonieorkest en Vocaal Ensemble Piacevole. Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met als hoofdvak Improvisatie (beide summa cum laude), een eerstegraads bevoegdheid als Kerkmusicus en een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie (met onderscheiding). Hij won prijzen op diverse internationale orgelconcoursen en maakte verschillende cd’s.

Gerben Budding speelt op 27 juli en brengt daar werken van o.a. Louis Couperin, Jean Adam Guillain en Johann Sebastian Bach ten gehore alsmede een aantrekkelijke improvisatie van eigen hand.

www.gerbenbudding.nl

Maar er is meer; veel meer

datum  organist

Woensdag 27-7 Gerben Budding (Gouda)

Zaterdag 30-7 Warno Ruting (Linschoten)

Woensdag 3-8 Albert Timmerarends (Montfoort)

Zaterdag 6-8 Peter de Jong (Montfoort)

Woensdag 10-8 Adrie van Manen

Zaterdag 13-8 Henny Oskam (Kamerik)

Woensdag 17-8 Job van Boven (Wekerom)

Zaterdag 20-8 Marius Smits (Waarder)

Woensdag 24-8 Ad van Pelt (Woerden)

Zaterdag 27-8 Peter de Jong (Montfoort)

Woensdag 31-8 Wim den Hartog (Meerkerk)

Zaterdag 3-9 Kees van den End (Montfoort)

Woensdag 7-9 Marius Smits (Waarder)

Zaterdag 10-9 Monumentendag de hele dag bespelingen door eigen organisten.

Meer berichten