Afbeelding
Gerard van Hooff

Wim en Linda lopen Camino

Algemeen

Wim en Linda Vermeij zijn 67 en 60 jaar jong, ouders van twee zonen; blij met hun schoondochters en sinds een paar maandjes trotse opa en oma. Zij wonen in Oudewater. In 2017 heeft hun jongste zoon de ‘Camino Frances’ gelopen naar Santiago de Compostella. Via de website hebben ze hem kunnen volgen.

In 2020 is Wim behandeld voor prostaatkanker. Daarbij hoorden 35 bestralingen in het UMC. Iedere dag zag hij daar kleine kinderen met kale hoofdjes, dat deed hem veel pijn en bracht hem veel verdriet. Toen was daar de coronapandemie.

Wandelen voor World Child Cancer

Linda: “We wilden gezonder gaan leven door wat af te vallen en wat meer te gaan bewegen. We begonnen samen te gaan wandelen”. Op een dag zei Wim: “Ik ga de Camino lopen, net als Koen”. Linda was verbaasd, want ze had dit niet zien aankomen. Haar antwoord was: “Ik ga mee, dit gaan we samen doen”.

Inmiddels zijn we twee jaar verder en zijn ze er klaar voor! De reis is geboekt en nu zijn ze bezig met andere voorbereidingen. Eén van die voorbereidingen is de wens van Wim. ‘We gaan lopen voor een goed doel, namelijk World Child Cancer. In Nederland krijgen kinderen met kanker alle zorg, simpelweg omdat deze zorg er is. In veel andere landen hebben kinderen geen kans om te blijven leven omdat dezelfde zorg daar niet beschikbaar is’. Om deze reden steunen zij het WCC en hopen zij met de donaties te kunnen helpen. Zij gaan de uitdaging aan om 800 kilometer lang te wandelen voor dit goede doel. Zoals Wim al vaker heeft gezegd, ‘al red je maar één kind’. Wim en Linda: ‘Wij hebben er zin in!’

Hart onder de riem van zoon

Zoon Koen is enthousiast over de stappen die zijn ouders gaan zetten. “Met veel plezier mag ik met jullie delen dat mijn ouders een herhaling van stappen gaan zetten. Zij zullen ook de volle 800 kilometer gaan lopen. De pelgrimspaspoorten voor de tocht zijn binnen, de reis is geboekt en ze zijn al volop aan het trainen. Ze pakken het nu al beter aan dan ik ooit gedaan heb. Het doel? Geld ophalen voor World Child Cancer, een organisatie die wereldwijd kindersterfte door kanker probeert tegen te gaan. Uiteraard gaan ze hier zelf nog veel meer over vertellen. Mocht je Wim en Linda willen volgen, blijf dan lekker hangen op stapvoorstap.blog. Verwacht daar de komende tijd nieuwe berichten, foto’s en donatielinks en nog veel meer!”

Inmiddels op pad

De periode van ‘rondjes om de kerk’ zit erop. Op 19 juni vlogen de beide wandelaars naar Biarritz en een dag later stond de eerste etappe gepland. Die variëren afhankelijk van de moeilijkheid van het parcours van 13 tot 31 kilometer. Vele aspecten vallen onder de categorie ‘ongeorganiseerd’ dan wel ímproviseren’. Daarover heeft zoon Koen, in wiens voetstappen zij letterlijk treden, hen bijgepraat. Onderweg moet er dus het een en ander worden geregeld. “We treden uit onze comfortzone”, legt Wim uit.

De eerste donateurs voor het doel van deze actie hebben zich al aangemeld. Wilt je ook bijdragen aan een zo succesvol mogelijke tocht, dan vindt je alle informatie op stapvoorstap.blog.

Ook vind je daar informatie over Catriona Balfe. Zij is de initiatiefneemster van World Child Cancer.

Bepakt en bezakt met de hoognodige bagage zijn Wim en Linda startklaar voor hun uitdaging.

Gerard van Hooff

Afbeelding
Afbeelding
Cd presentatie Change of Key 2 uur geleden
Afbeelding
Kampioenen 5 uur geleden
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 19 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 20 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 21 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 19 apr, 12:00
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 19 apr, 10:00
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 19 apr, 09:00