Afbeelding
pr

Wandelarrangement langs de Vlist

Algemeen

De Oude Hollandse Waterlinie staat vanwege 350 jaar na het Rampjaar steeds meer in de belangstelling. Een van de mogelijkheden om meer over deze linie te weten komen is meedoen aan het waterwandelarrangement 1672 op vrijdagmiddag 3 juni. Tijdens de 7 km lange wandeling tussen Vlist en Haastrecht langs monumentale boerderijen en door het prachtige vogelrijke natuur- en waterbergingsgebied de Hooge Boezem hoor je er volop over.

De wandeling begint bij de Koeneschans, een strategische plek in de tijd van de Oude Hollandse Waterlinie toen Franse legers Nederland aanvielen. Hier heeft Cultureel Podium Vlist nog twee weken hun buitenexpositie ‘Vrijheid’ staan. Daarna vertelt watergids Marina over het hoe en waarom van deze linie en hoe we dankzij de eeuwenoude molens en zogeheten waterwerken we nu in West-Nederland ver onder zeeniveau toch nog steeds kunnen blijven wonen, werken en vakantie houden.

Handig om te weten

Het complete arrangement bestaat uit een bustochtje, een verrassingsmaaltijd bij Café de Vlist en bezoeken aan melkvee- en kaasboerderij Van Eijk, het ‘banken’-eilandje, de molen met de langste wieken van Nederland en het Gemaal in Haastrecht dat dit jaar 150 jaar bestaat.

Reserveren is noodzakelijk. Het arrangement duurt van 12.15 tot na vijven. Voor meer informatie en aanmelden: Lyanne de Laat, tel. 06 30013037, of mail naar ll.merla@planet.nl
Of via www.gemaalhaastrecht.nl/arrangementen

Afbeelding
OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen 4 uur geleden
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter 6 uur geleden
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 8 uur geleden
Afbeelding
Update spreidingswet en motie over plannen Cultuurhuis 9 uur geleden
Springkussen Striker was een succes.
Koningsdag in Driebruggen 11 uur geleden
Afbeelding
'Als ik ga - ga ben' 13 uur geleden
Afbeelding
Ringsteken met de skelter op Koningsdag in Polsbroek 14 uur geleden
De knikkerbanen tijdens de Koningsspelen.
Knikkeren en Koningsspelen 30 apr, 19:00