Naast Aafje kregen nog twee kinderen ook een prijsje voor hun mooie kleurplaat.
Naast Aafje kregen nog twee kinderen ook een prijsje voor hun mooie kleurplaat. Sjoukje Dijkstra

Winnaars tekenwedstrijd Huis van Ervaring nemen prijs in ontvangst

Algemeen

Kinderen van de Graaf Jan van Montfoort school en Kbs de Heeswijk kregen een prijs uitgereikt in vorm van een boek en boekenbon. De kinderen hadden meegedaan aan de tekenwedstrijd, georganiseerd door het Huis van Ervaring. Het Huis van Ervaring is een samenwerking tussen de Regiobibliotheek Het Groene Hart en SWOM. Uit Linschoten waren er helaas geen inzendingen. Op de Heeswijkschool viel Luuk uit groep 5 in de prijzen. Bij de Graaf Jan was Aafje uit groep 2 de gelukkige hoofdprijswinnaar.

Rachma Benaissa van SWOM en Saskia Wulterkens van de bibliotheek kwamen de prijzen uitreiken. Ze vertelden dat het Huis van Ervaring wel meer op de kaart mag komen te staan, en dat ze om die reden een kleurwedstrijd hadden georganiseerd. “Binnenkort komen er nog meer leuke dingen aan voor families en ook voor jullie ouders”, zo zeiden ze. Op de Heeswijk school ontving Luuk uit groep 5 een prijs. Hij nam de prijs trots in ontvangst. Luuk wou een boekenbon in plaats van een boek. Die kreeg hij dus overhandigd. Ook had de juf als bonus een boek mogen uitzoeken voor de klas. Ze had hiervoor het boek ‘Dr. Proktors Schetenpoeder’ uitgekozen. “Hier houden ze wel van een grapje”, aldus de juf. Luuk liet de winnende tekening zien aan de klas, die beaamde dat deze heel mooi was geworden.

Op de Graaf Jan van Montfoort school was het bezoek van de dames aan groep 1 en 2. Juf Tienke vertelde waarvoor de dames kwamen: de kleurwedstrijd die tijdens lockdown georganiseerd was in het kader van de voorleesweek. Dat wisten de kleuters nog wel. Dat Rachma en Saskia nu eindelijk in levende lijven de prijzen kwamen uitreiken, was de reden dat er enthousiast werd gereageerd. Saskia vertelde aan de kleuters wat voor werk zij doet, bij alle bibliotheken, maar ook bij de afhaalbibliotheek in het Huis van Ervaring. Juf Tienke uittte daarop de wens dat het wel mooi zou zijn om een echte bibliotheek in Montfoort te hebben, waarop Saskia aangaf zich daar ook echt hard voor te maken. Aafje mocht het uitgekozen boek ‘Coco kan het’ in ontvangst nemen. Ze had echt haar best gedaan, en de kleurplaat was opgevallen, omdat deze ‘mooi bestickerd’ was. Ook twee andere kinderen, die hun best hadden gedaan kregen hier nog een klein prijsje. De juf mocht het themaboek Onder Water in ontvangst nemen, getiteld ‘Ritmo go’. Laat dat nu net het thema zijn, waarmee ze de komende periode aan de slag wil gaan, aldus een van de kleuters. “Dat klopt”, zei juf Tienke. “Dat heb je goed onthouden.”

Sjoukje Dijkstra

Luuk was erg blij met zijn boekenbon.
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 3 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 5 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 8 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00