Naast Aafje kregen nog twee kinderen ook een prijsje voor hun mooie kleurplaat.
Naast Aafje kregen nog twee kinderen ook een prijsje voor hun mooie kleurplaat. Sjoukje Dijkstra

Winnaars tekenwedstrijd Huis van Ervaring nemen prijs in ontvangst

Algemeen

Kinderen van de Graaf Jan van Montfoort school en Kbs de Heeswijk kregen een prijs uitgereikt in vorm van een boek en boekenbon. De kinderen hadden meegedaan aan de tekenwedstrijd, georganiseerd door het Huis van Ervaring. Het Huis van Ervaring is een samenwerking tussen de Regiobibliotheek Het Groene Hart en SWOM. Uit Linschoten waren er helaas geen inzendingen. Op de Heeswijkschool viel Luuk uit groep 5 in de prijzen. Bij de Graaf Jan was Aafje uit groep 2 de gelukkige hoofdprijswinnaar.

Rachma Benaissa van SWOM en Saskia Wulterkens van de bibliotheek kwamen de prijzen uitreiken. Ze vertelden dat het Huis van Ervaring wel meer op de kaart mag komen te staan, en dat ze om die reden een kleurwedstrijd hadden georganiseerd. “Binnenkort komen er nog meer leuke dingen aan voor families en ook voor jullie ouders”, zo zeiden ze. Op de Heeswijk school ontving Luuk uit groep 5 een prijs. Hij nam de prijs trots in ontvangst. Luuk wou een boekenbon in plaats van een boek. Die kreeg hij dus overhandigd. Ook had de juf als bonus een boek mogen uitzoeken voor de klas. Ze had hiervoor het boek ‘Dr. Proktors Schetenpoeder’ uitgekozen. “Hier houden ze wel van een grapje”, aldus de juf. Luuk liet de winnende tekening zien aan de klas, die beaamde dat deze heel mooi was geworden.

Op de Graaf Jan van Montfoort school was het bezoek van de dames aan groep 1 en 2. Juf Tienke vertelde waarvoor de dames kwamen: de kleurwedstrijd die tijdens lockdown georganiseerd was in het kader van de voorleesweek. Dat wisten de kleuters nog wel. Dat Rachma en Saskia nu eindelijk in levende lijven de prijzen kwamen uitreiken, was de reden dat er enthousiast werd gereageerd. Saskia vertelde aan de kleuters wat voor werk zij doet, bij alle bibliotheken, maar ook bij de afhaalbibliotheek in het Huis van Ervaring. Juf Tienke uittte daarop de wens dat het wel mooi zou zijn om een echte bibliotheek in Montfoort te hebben, waarop Saskia aangaf zich daar ook echt hard voor te maken. Aafje mocht het uitgekozen boek ‘Coco kan het’ in ontvangst nemen. Ze had echt haar best gedaan, en de kleurplaat was opgevallen, omdat deze ‘mooi bestickerd’ was. Ook twee andere kinderen, die hun best hadden gedaan kregen hier nog een klein prijsje. De juf mocht het themaboek Onder Water in ontvangst nemen, getiteld ‘Ritmo go’. Laat dat nu net het thema zijn, waarmee ze de komende periode aan de slag wil gaan, aldus een van de kleuters. “Dat klopt”, zei juf Tienke. “Dat heb je goed onthouden.”

Sjoukje Dijkstra

Luuk was erg blij met zijn boekenbon.
Afbeelding
Gehoord 25 minuten geleden
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 14 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 15 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 16 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 23 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00