pr

Vijftig oldtimer Scania’s komen langs

Op zaterdag 21 mei zal rond 14.00 uur een stoet van maar liefst vijftig Scania oldtimers van de Scania V8 Classic Tour een route gaan volgen over de M.A. Reinaldaweg vanaf Linschoten, om daarna door te gaan richting Benschop waar de stoet op de rotonde van de N210 / N204 om zal keren. Vervolgens gaan de oldtimers via de N228 langs Oudewater en Haastrecht richting Gouda.

Het zijn de oude Scania 8 cylinders van het type 140 en 141, met bouwjaren tussen 1969 en 1980. Dit zijn beroemde vrachtwagens onder de oudere chauffeurs, want dit waren in die tijd de sterkste trucks die er te koop waren. Wim Lagerweij uit Zegveld vertelt: “Het geluid, de betrouwbaarheid en zuinigheid maakten het verhaal compleet, waarmee het legendarische vrachtwagens zijn geworden. Het zijn oldtimers die elk jaar toch even uit de schuur gehaald moeten worden. Zo’n activiteit is een geweldige stimulans om het voertuig rijdend te houden. Voor het publiek is het prachtig om de oldtimers voorbij te zien komen. Het geluid van de V8 motoren van Scania roept herinneringen op. Daarbij is het een bijzonder kleurrijke verzameling in vele variaties.”

De tour wordt bij Linschoten gestart, waar de deelnemers via een dubbele actie tussen twee rotondes elkaar nog even extra tegen gaan komen. Daarna volgt de optocht over de bovengenoemde wegen. Uiteraard wordt het publiek verzocht voldoende afstand te houden voor ieders veiligheid.

Meer berichten