De Vrijheidslunch smaakt uitstekend.
De Vrijheidslunch smaakt uitstekend. Cees Reichard

Uitbundig Bevrijdingsfeest in Vlist

Algemeen

The Vlister Forces Sweethearts zingen liederen van Vera Lynn

Met liederen van Vera Lynn, Oud-Hollandse Spelen en een Vrijheidslunch werd op 5 mei in Vlist een uitbundig Bevrijdingsfeest gevierd. Hilda van der Sluis, voorzitter van Dorpsvereniging Vlist, vond het geweldig dat zo veel mensen naar Ons Honk waren gekomen. In haar openingsspeech zei ze dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. “Laten we het koesteren, samen vieren en het ook doorgeven. Laten we de verhalen en herinneringen van de Tweede Wereldoorlog blijven vertellen en delen met elkaar. En laten we ook denken aan de mensen in Oekraïne die nu in oorlog leven.”

Vervolgens namen The Vlister Forces Sweethearts met de liederen van Vera Lynn ons mee naar de jaren veertig. Liederen als Mr. Sandman, Bei Mir bist du schön en Don’t sit under the Apple Tree vielen goed in de smaak. Uiteraard werd er geëindigd met het bekende ‘We’ll meet again’. De zanggroep was een gelegenheidskoor dat hoofdzakelijk voortkwam uit de toneelgroep ‘De Dotters Vlist’. Zij werd begeleid door Ad van der Laan op accordeon.

De dames kwamen in een prachtig versierde oldtimer naar Ons Honk gereden. In hun midden bevond zich Koningin Wilhelmina die speciaal voor deze gelegenheid naar Vlist was gekomen. De chauffeur met een roodwitblauwe sjerp hielp haar met alle egards uit de auto en zij wuifde op haar bekende wijze naar de aanwezigen. Het was bijzonder sfeervol, passend bij het bevrijdingsfeest. Het was ontroerend om dit allemaal weer te zien.

Vrijheidslunch

Na dit sfeervolle optreden en de koffie met gebak konden jong en oud deelnemen aan de Oud-Hollandse Spelen. Opvallend waren de diverse aanwezige sjoelbakken. Deze waren niet altijd gemakkelijk te bespelen. Daarna werd de Vrijheidslunch geserveerd. Men liet zich de kroket, broodjes ham en kaas en fruit goed smaken. De organisatie van deze heerlijke lunch was in handen van Ditta Boels en Mirjam Jongerius.

Dorpsvereniging Vlist kan met al haar vrijwilligers terugkijken op een bijzondere gezellige Bevrijdingsdag.

Cees Reichard

Koningin Wilhelmina komt met haar gevolg in Vlist aan.
Een deel van de aanwezige leerlingen van OBS De Schakels en burgemeester Danny de Vries.
OBS De Schakels en Barbara Mary 50 minuten geleden
Mevrouw Verboom omringd door verjaardagsbloemen.
Mevrouw Verboom viert een eeuw 1 uur geleden
Afbeelding
Dan maar voor de derde periode 1 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen: Slappe vertoning 2 uur geleden
Afbeelding
Traditionele rommelmarkt in Haastrecht 20 uur geleden
Afbeelding
Zangmiddag in Waarder 15 apr, 12:00
Afbeelding
Het eerste seizoen van de Jupiter Sportspeeltuin een groot succes 15 apr, 09:00
De Herder in al zijn glorie langs de Hollandse IJssel, rechts molenaar Dries van Beek
Molen de Herder in Willeskop 14 apr, 19:00