V.l.n.r.: Onderneemster Bianca Streng, burgemeester Danny de Vries, Joke van Diest en Jessica Chang Sing Pang.
V.l.n.r.: Onderneemster Bianca Streng, burgemeester Danny de Vries, Joke van Diest en Jessica Chang Sing Pang. Margreet Nagtegaal

Women in Business Oudewater heeft smaakmakers

Algemeen

Op de bijeenkomst vorige week van WBO, Women in Business Oudewater, waren er twee sprekers uitgenodigd die de groep ondernemende vrouwen moesten inspireren in hun bedrijfsvoering. Zowel burgemeester Danny de Vries als Jessica Chang Sing Pang, of beter bekend als de Spekkoekkoningin, waren uitgenodigd om in Het Oude Stadhuis te vertellen over hun ondernemingsspirit.

De WBO bestaat inmiddels drie jaar. Ook in coronatijd zijn ze doorgegaan om de zestig aangesloten vrouwelijke ondernemers te inspireren, te motiveren en te verbinden. Voorzitter Jolanda Goense vindt vooral dat laatste erg belangrijk. “Het doel is om te verbinden, kennis te delen en elkaar te laten groeien.”

De businessclub wordt ook deze avond goed bezocht.

De aftrap krijgt burgemeester de Vries. Hij vertelt in vogelvlucht hoe zijn carrière is verlopen en deelt zijn slogan; ‘Droom niet je leven, maar leef je droom’. Vanaf zijn 26e tot zijn 45e heeft hij, na zijn traumatisch ervaring van de vuurwerkramp, alles uit zijn carrière gehaald wat zo ongeveer mogelijk was. Totdat hij uiteindelijk een goed lopend communicatiebedrijf had met twintig man personeel. Daarna maakte hij de stap naar het burgemeesterschap en liet hij zijn carrière los en kreeg hij een ambt, “Maar ik leef nog steeds mijn droom en wil alles eruit halen.”

Elf bekende vrouwen geven goede raad

Zijn toespraak moet een inspiratiebron geweest zijn voor de vele ondernemers. Als klap op de vuurpijl had hij elf bekende vrouwen gevraagd wat hij kon zeggen tegen de vrouwelijke ondernemers. Daar kreeg hij mooie antwoorden op zoals; Treed naar voren, gebruik je netwerk, een goed product is belangrijk maar de vrouwelijke touch nog meer, gun elkaar business, laat je niet gek maken en duld andere vrouwen naast je. Danny de Vries deed nog een warm pleidooi om als vrouw interesse te ontwikkelen voor de politiek. “We hebben jullie keihard nodig!”

Na de pauze en een lekker plakje spekkoek kreeg Jessica Chang Sing Pang het woord.

Haar onderneming om spekkoek te gaan verkopen nam een enorme vlucht. Door het stilgezet worden in coronatijd nam ze deze uitdaging spontaan op en nu worden de spekkoeken wereldwijd en bij veel bedrijven en restaurants verkocht. Ze streek vorig jaar neer in Oudewater zodat ze nu een eigen bakkerij en verkooppunt heeft. Jessica vertelt over haar sterke drive om de grootste te worden maar ook een goed product te willen leveren. Inmiddels heeft ze twee bakkers in dienst en schuwt ze de publiciteit niet. Op vrije dagen denkt ze ‘Wat kan ik nog meer? Waar zal ik heen gaan?” Het brengt haar nog steeds in contact met nieuwe afnemers zoals bijvoorbeeld een aantal grote Shell benzinestations. Tijdens haar toespraak zijn er steeds gespreksronden die door Joke van Diest worden geleid. Aan de tafels wordt druk gepraat en ook nadien tijdens een drankje worden contacten gelegd, vragen gesteld en is er veel interactie. Verbondenheid ten top.

Je kunt altijd als gast of introducé eens aanschuiven op een bijeenkomst van deze businessclub. Want ook als vrouwelijke ondernemer is een goed netwerk belangrijk om te groeien.

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 16 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 21 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00