Afbeelding
Ellen van Leeuwen

Scholen samen voor Oekraïne

Algemeen

De oorlog in Oekraïne houdt ons bezig, ook de kinderen van de basisscholen in de gemeente Oudewater tonen hun betrokkenheid. In de afgelopen weken hebben zij zich ingezet om geld op te halen. Ze hebben een prachtig bedrag bij elkaar geklust, gelopen en gezongen.

De scholen hebben zich bewust verenigd om geld op te halen voor de slachtoffers van de oorlog. “De situatie in Oekraïne is zo ernstig, dat is geen gelegenheid om je als school in beeld te spelen met allerlei acties. Het gaat om het geld dat wordt opgehaald”, legt Anne-Marie Nobel van de Mariaschool uit.

In eerste instantie was het geld bestemd voor een donatie aan Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties, maar als vrij snel bleek dat in Oudewater allerlei initiatieven werden opgestart. Het grootste deel van de opbrengst is nu hiervoor bestemd. “Toen we erachter kwamen dat er veel Oudewaterse initiatieven kwamen hebben we afgesproken om eerst te kijken wat zij nodig hebben. Wat overblijft storten we alsnog op Giro 555.”

Klusjes

Er zijn tientallen klusjes gedaan en lege flessen ingezameld door kinderen van OBS De Schakels en Goejanverwelleschool. De leerlingen van de Mariaschool liepen gesponsord rondjes en vanuit de Jozefschool werden boeken, cakejes en marshmallows verkocht. De kinderen van Klavertje 4 zongen op de markt. De Immanuelschool sloot afgelopen woensdag de actietijd af met een kleedjesmarkt. Dit is overigens maar een greep uit de tientallen acties die zijn gevoerd. Gezamenlijk hebben de scholen 28.649,32 euro opgehaald, een fantastisch mooi bedrag!

Ellen van Leeuwen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding