De organisatie van het zangfestijn v.l.n.r. Renee Hoogerwerf van werkgroep Zangfestijn,Pastor Janneke Stam, en Patricia Boll, de zangeres van het combo.
De organisatie van het zangfestijn v.l.n.r. Renee Hoogerwerf van werkgroep Zangfestijn,Pastor Janneke Stam, en Patricia Boll, de zangeres van het combo. Margreet Nagtegaal

Zangfestijn You’ll never walk alone

Algemeen

Op zondag 27 maart is er in de Bonaventurakerk in Woerden een zangfestijn georganiseerd. Het zangfestijn staat in het teken van het jubileumjaar van Parochie Pax Christi, waar ook de geloofsgemeenschap uit Oudewater deel van uitmaakt, maar het is voor iedereen die weer eens lekker wil zingen met elkaar. Gewone liedjes die iedereen kent en dicht bij het leven staan, uit volle borst samen zingen.

Het kan weer, zingen! En dat is wat de organisatie van het zangfestijn graag wil. Pastor Janneke Stam zegt daarover; “Na twee jaar corona hebben we er behoefte aan om weer samen te komen en lekker samen te zingen met elkaar.” De gedachte van de organisatie was om met alledaagse liederen en songs emoties en gevoelens de ruimte te geven over alles wat iemand meegemaakt heeft tijdens de coronacrisis. Het festijn kreeg de titel You’ll never walk alone, en dat lied zal dan ook voluit meegezongen kunnen worden. Nu de huidige wereldsituatie afgelopen drie weken enorm veranderd is met de oorlog in Oekraïne, zullen veel teksten en songs nog meer betekenis krijgen, vermoed Janneke Stam. “Het programma blijft zoals we het gepland hebben maar de oorlog krijgt nu ook veel aandacht in het programma. We willen daaraan niet voorbij gaan en ook een inzameling doen voor giro 555. We hopen dat er veel geld opgehaald wordt deze avond.”

Teksten over vreugde en verdriet

Het zangfestijn wordt begeleid met een combo onder leiding van Marcel Kooijman. Nummers zoals ‘17 miljoen mensen’, ‘Samenzijn’, ‘Ik ben zo blij dat ik je niet vergeten ben’, ‘Thank you for the music’, ‘Droomland’ en nog veel meer, staan op het programma. Teksten die kunnen slaan op de coronatijd, maar ook op de oorlog die nu zo dichtbij woedt. Ze gaan allemaal over de vreugde en het verdriet in het leven.

Het zangfestijn valt samen met half vasten, de derde zondag midden in de veertig dagen tijd. “Dat is mooi, want dan denken we aan het Licht dat bijna komt.”

De kerk van Bonaventura kan veel mensen bevatten, “Het zou fijn zijn als we elkaar weer in de kerk ontmoeten, jong en oud, gelovig en ongelovig, en samen mooie liederen zingen. En gewoon genieten van het prachtige kerkgebouw.”

Het zangfestijn is van 15.30 tot 17.00 uur in de H. Bonaventura, Rijnstraat 56, in Woerden. Iedereen is welkom en toegang is gratis.
Want, samen zingen verbindt en verbroedert, You’ll never walk alone. Dat is de boodschap van het zangfestijn.

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 19 minuten geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 17 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 22 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00