De grote groep vrijwilligers.
De grote groep vrijwilligers. Margreet Nagtegaal

Kinderkleding- en speelgoedbeurs

Algemeen

De kinderkleding- en speelgoedbeurs in Oudewater bestaat inmiddels al 32 jaar. Een begrip voor alle gezinnen met (op)groeiende kinderen. Twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar, organiseert een team van vrijwilligers een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs. De volgende beurs is zaterdag 19 maart van 08.30 tot 11.00 uur in het Cultuurhuis. “Zet maar vast in je agenda en ga de kleding- en speelgoedkasten van je kinderen uitzoeken.”

Yvonne Verbeij en Selma de Bruijn zijn bestuursleden en hebben er weer zin in nadat ze een aantal keren noodgedwongen moesten overslaan. Je weet wel waarom…. Dit jaar neemt Yvonne Verbeij het stokje over van Selma de Bruijn die na zeven jaar uit het bestuur gaat. Er is een grote groep vrijwilligers van zo’n dertig mensen nodig om alles in orde te maken.

Ze houden allebei van organiseren, zijn fans van tweedehands kleding en de gezelligheid tijdens zo’n beurs. Gelukkig geen coronaregels meer dit jaar. De kinderen mogen weer mee naar binnen en kunnen indien gewenst zelf hun kleren en speelgoed uitzoeken, alleen mogen er geen buggy’s en kinderwagens naar binnen vanwege de ruimte. Vorig jaar hadden ze van de locatie een doorstroomlocatie gemaakt vanwege corona. Dat is zo goed bevallen dat ze nu volgens hetzelfde principe te werk gaan. Bij de bibliotheek erin en bij de Immanuel school eruit. “Dat werkt erg prettig.” In een ‘goed jaar’ komen er zeker 180 betalende klanten naar de kledingbeurs. “Er zijn maximaal 120 mensen die spullen komen inleveren. Dat is goed voor 4.000 stuks kleding en speelgoed.”

Op vrijdagochtend 18 maart is het inleveren van kleding en speelgoed voor mensen die vooraf een nummer hebben aangevraagd. Er zijn nog nummers beschikbaar. Meld je via onderstaand mailadres. Alle mooie, nette tweedehands kinderkleding (maten 80 t/m 176) is welkom. En ook speelgoed. De groep vrijwilligers kijkt alle kleding na op vlekken, gaten, verwassen of datering en wordt netjes opgehangen of neergelegd. Op zaterdag gaan om half negen de deuren open. Entree is gratis. Yvonne benadrukt: “Ook als je wat later komt is er nog veel moois.” De opbrengst van de verkochte artikelen komt voor een groot deel ten goede aan de eigenaar, 15% gaat naar het goede doel. Tevens betaalt de koper 10% boven op de vraagprijs. Ook deze opbrengst gaat naar het goede doel. Elke jaar wordt een ander doel gekozen en dit jaar is het ‘De Heksenketel’. Daarnaast worden er spullen ingezameld voor actie schoenendoos. Onder het tabblad ‘de goede doelen’ op de website ziet u een overzicht wat zij kunnen gebruiken. Overgebleven spullen kunnen ook daarheen als mensen dat willen.

De organisatie van de kleding- en speelgoedbeurs is hard op zoek naar een ruimte waar de spullen van de beurs opgeslagen kunnen worden. “Het gaat om opslag voor kledingrekken, hangers en bakken. We hebben ongeveer 10-15 m² nodig. Dus wie kan ons helpen?” vraagt Yvonne.

“Er is veel animo voor tweedehandskleding, het is duurzaam en we zijn lekker op tijd voor de lente komt! Dus kom gezellig langs!”
Kortom, de beurs zorgt voor een leuke, betaalbare garderobe voor uw kind, een beter leven voor de kinderen in het ziekenhuis in Roemenië en allerlei spetterende activiteiten in Oudewater voor de kinderen.
De entree van de beurs is gratis!

Belangrijke informatie:

* Door de drukte tijdens onze beurs is het niet mogelijk om kleding te passen.

* Bij onze beurs kunt u alleen contant betalen, pinnen is niet mogelijk!

Wilt u kleding of speelgoed inleveren?

Mail dan voor een inschrijfnummer naar kledingbeursoudewater@gmail.com

Margreet Nagtegaal

De kledingbeurs met netjes gesorteerde kleding.
Afbeelding
Boek een arrangement bij De Ballensnoeperij 4 uur geleden
Afbeelding
BMM Band met live muziek 'From The Sixties Till Now' 21 uur geleden
Hier - het is december 2023 - wordt minutieus gewerkt aan het restaureren van de beschilderingen van het priesterkoor.
Stichting Reddingsplan Franciscuskerk Oudewater maakt restauratie priesterkoor mogelijk 23 uur geleden
Team 226 'Zorgpartners Midden-Holland'.
De Roparun in het pinksterweekend weer van start gisteren
Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 4 mei, 19:00
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 4 mei, 12:00
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 4 mei, 10:00
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00